Uyumlu kesirli diferensiyel denklemlerin nonlineer çözümleri
Nonli̇near soluti̇ons of conformable fracti̇onal di̇fferanti̇al equati̇on
  1. Tez No: 512120
  2. Yazar: SARA BADUR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ VEYİS TURUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kesirli Türev, Padé Yaklaşımı, Uyumlu Kesirli Diferensiyel Denklem, Uyumlu Diferensiyel Dönüşüm Metodu, Conformable Fractional Differential Equation, Conformable Differential Transformation Method, Fractional Derivative, Padé Approximation
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Batman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu tezde, son zamanlarda uyumlu kesirli diferensiyel denklemler olarak adlandırılan kesirli diferensiyel denklemlerin nümerik çözümleri ele alınmıştır. Padé yaklaşımının etkinliği nümerik olarak, uyumlu kesirli diferensiyel dönüşüm metodu ile elde edilen seri çözümler üzerinde incelenmiştir. Uyumlu kesirli diferensiyel denklemlerin kesin çözümleri ve bu denklemlerin uyumlu diferensiyel dönüşüm metoduyla elde edilen seri çözümleri ile seri çözümlere ait Padé yaklaşımından elde edilen sonuçlar karşılaştırılmıştır. Sonuç olarak Padé yaklaşımının daha etkili bir yaklaşım olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this thesis, numerical solutions of fractional differential equations which are recently called conformable fractional differential equations have been discussed. The effectiveness of the Padé approximation has been investigated on serial solutions obtained by conformable fractional differential transformation method. The exact solutions of conformable fractional differential equations and the series solutions of this equations obtained by the conformable differential transformation method and the Padé approximation of the series solutions are compared with each other. In conclusion, the Padé approximation is found more effective approximation.