The role of private bank in financing small and medium business (Duhok as case study)
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin finanslanmasında özel bankaların rolü (Duhok'ta bir vaka çalışması)
  1. Tez No: 512395
  2. Yazar: ZANA SIDQI M.SHAREEF MOHAMMED SHAREEF
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SAİT PATIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, KOBİ'ler, Privet Bankaları, Endüstriyel Faaliyetler, Finans şeklindedir, Small and Medium Enterprises, SMEs, Privet Banks, Industrial Activity, Finance
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bingöl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Araştırmanın amacı, ticari bankaların küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanındaki rolünü araştırmak ve bu projelerin doğasını ve ekonomideki önemini incelemektir. Irak'ta ve North Irak Bölgesi'nde özel bankaların deneyimlerini gözlemleyerek Bir grup bankanın küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanında yaptıkları çalışma ve kredi hacmindeki artış ve istenen hedeflere ulaşmak için proje sayısı. Çalışmanın problemi aşağıdaki soruları cevaplamaya çalışmak olacaktır: Küçük ve orta ölçekli işletmelerin önemi nedir? Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde Irak'ın küçük ve orta ölçekli işletmelerinin gerçekliği nasıldır? Ticari banka ve ana özellikleri nelerdir? Ticari bankalar ile küçük ve orta ölçekli işletmeler arasındaki ilişki nedir? Dahuk-Irak Bölgesi'nde faaliyet gösteren bankalar, özellikle de Dohuk ilinde bir vaka çalışması olarak faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanının gerçekliği nedir? Araştırmanın hipotezi kanıtlanmış ve hedefleri başarılmış ve en çok öne çıkarılan birtakım tekliflere ulaşılmıştır; Kredi garanti fonlarının güçlendirilmesi ve izlenmesi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin, kuruluşlarının başlangıcında güvence sağlamak ve bankaların geçici vergi muafiyetleri için kredi sağlamaları için teşvik edilmesi yükümlülüğü.
Özet (Çeviri)
The aim of the research is to explore the role of commercial banks in financing small and medium enterprises, and study the nature of these projects and their importance in the economy. Based on monitoring the experience experienced by private banks in Iraq and in the Dahuk-Iraq through The study of a group of banks in the financing of small and medium enterprises and the increase in the volume of loans and the number of projects to achieve the desired goals. The problem of the study will be to try to answer the following questions: What is the importance of small and medium enterprises? How is the reality of small and medium enterprises in Iraq and the Dahuk - Iraq? What are the commercial bank and its main characteristics? What is the relationship between commercial banks and small and medium enterprises? What is the reality of the financing of small and medium enterprises by banks operating in the Dahuk - Iraq, and in particular the province of Dohuk as a case study? The hypothesis of the research has been proven and its objectives achieved and a number of proposals, the most prominent ones, have been achieved; Strengthening and monitoring of loan guarantee funds and the non-obligation of small and medium enterprises to provide guarantees at the beginning of their inception, and encouraging banks to provide loans for temporary tax exemptions.