Psikoloji yüksek lisans ögrencilerinin özyeterlilik algıları ile benlik saygılarının değerlendirilmesi
An examination of the relationship between self-sufficiency and self-esteem in psychology graduate students
  1. Tez No: 513140
  2. Yazar: SERPİL YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MERT AKCANBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: Özyeterlik, Mesleki Kaygı, Psikoloji Yüksek Lisans Öğrencileri, Self Efficacy, Self-Efficacy, Occupational Anxiety, Psychology Graduate Students
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Klinik Psikoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu araştırma ''Psikoloji Yüksek Lisans öğrencilerinin özyeterlik algıları ile benlik saygısının değerlendirilmesi" amacıyla yapılmıştır. Araştırma İstanbul İli Üsküdar İlçesi'nde bulunan Üsküdar Üniversitesi'nde eğitim alan Psikoloji Yüksek Lisans ögrencilerini çalışma grubu olarak belirlemiştir. Şubat-2018-Mart-2018 tarihleri arasında yapılmıştır. Genellenmek istenen evrenin içerisinden planlanmış rastlantısallık ile seçilen 200 katılımcıya uygulanmıştır. Araştırmanın genellenmek istenen evreni ise İstanbul'da bulunan üniversitelerde Psikoloji Yüksek Lisans eğitimi alan kişilerdir. Çalışma grubundaki bireylerin hepsine ''Sosyo-Demografik Bilgi Formu'' ile ''Özyeterlilik Algısı Ölçeği'', ''Rosenberg Benlik Saygısı Ölçeği'' uygulanmıştır. Çalışmanın özellikleri %95 güven aralığı ve %5 hata payına göre 200 psikoloji yüksek lisans öğrencisine uygulanmıştır. Veriler SPSS 20 paket programı kullanılarak analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This research was carried out in order to evaluate the self-efficacy perceptions and self-esteem of students of Psychology Master. The research determined the study group of Psychology Master students studying at Üsküdar University in Üsküdar District of Istanbul. It was held between February-2018-March-2018. It was applied to 200 participants selected with planned randomness from within the desired universe. The universe that is desired to be generalized in the research is those who have received a master's degree in psychology at universities in Istanbul. All of the individuals in the study group were applied with '' Socio-Demographic Information Form '', '' Self-Perception Perception Scale '', '' Rosenberg Self-Perception Scale ''. The characteristics of the study were applied to 200 psychology graduate students according to 95% confidence interval and 5% error rate. The data were analyzed using the SPSS 20 packet program.