New generation strategic brand management: The case of Evabid
Yeni jenarasyon stratejik marka yönetimi: Evabid örnek vaka incelemesi
  1. Tez No: 513987
  2. Yazar: ECEMNUR DELİBALTA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BAHTİYAR AHU ALPASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Strateji, Marka Yönetimi, Pazarlama, Kurumsal Organizasyonel Yapı, Reklam, İletişim, Strategy, Brand Management, Corporate Organizational Schemene, Marketing, Advertising, Communication
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Stratejik marka yönetimi konseptinde ki, markalama süreçlerinde örgüt içi yapılanma tüketici zihnindeki marka imajı üzerinde ve satış kararı vermelerinde önemli bir rol oynamaktadır. Doğru stratejik planlama ışığında oluşturulan kampanya iletişimlerinin başarı oranları satış bazında yüksektir. İlgili geri dönüşler ölçümlendiğinde ise başarılı marka iletişimlerine sahip şirketlerin doğru örgütsel yapılanma şemasını oluşturmuş kurumsal güven değerini edinmiş yapılar oldukları görülmektedir. Bu noktada stratejik marka yönetiminde doğru örgüt içi organizasyonel yapılanmanın yeri günümüzde markanın hayat seyri açısından ele alınması ve doğru şekilde planlanması gereken en kritik noktalardan biridir. Çalışmanın ana sebebi ise, stratejik marka yönetimi disiplinine bağlı kalınarak oluşturulan markalama süreçlerinde örgüt içi yapılanmanın tüketici zihnindeki marka imajı üzerindeki olumsuz etkilerini örnek bir vaka üzerinde incelemektir. Çalışmamın amacı ise, içinde bulunduğumuz dönem ve şartları itibariyle pazarlama iletişimi dünyasında var olmak isteyen bir markanın sahip olması gereken tüm niteliklerin ele alınmasıdır. Bu noktada araştırmanın metodolojisi öncelikle literatür taraması ile desteklenmiştir, çalışma özdüşünümsel nitelikte olup, birincil data ise derinlemesine görüşme tekniği kullanılarak elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In strategic brand management concept companys organizational scheme plays an important role in branding process and also on their reliable brand image on their consumers mind. When the communication campaigns created in the right strategic planning light the success rates are high on sales basis. When the related returns are measured, it is easily seen that the companies which have successful brand communication system, also have the correct corporate organizational structuring scheme. At this point, the right place of organizational organization within the organization in strategic brand management is one of the most critical points that should be taken into consideration in terms of life sciences and properly planned. The main reason for the study is to examine the negative effects of intra-organizational structuring on the brand image of the consumer mind in the branding process that is formed by adhering to the strategic brand management discipline. The purpose of this work is to deal with all the qualities of a brand that wants to exist in the world of marketing communication based on the terms and conditions we are in. The methodology of this study was primarily supported by literature review, research carried out in a participant observation manner and the primary data in the study obtained using with in-depth interview technique.