Stokastik süreçler için koordinatlarda bazı konvekslik çeşitleri ve Hermite-Hadamard eşitsizliği
Some types of convexity for stochastic processes on the co-ordinates and Hermite-Hadamard inequality
- Tez No: 514833
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NURGÜL OKUR BEKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Konveks, Log-Konveks, φ-konveks, h-Konveks, Harmonik konveks, Preinveks, Stokastik Süreçler, Hermite-Hadamard Eşitsizliği, Convex, Log-Convex, φ-Convex, h-Convex, Harmonic Convex, Preinvex, Stochastic Processes, Hermite-Hadamard Inequality
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Giresun Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Bu tezde öncelikle reel sayılar kümesi üzerinde tanımlı konveks, log-konveks, φ-konveks, h-konveks, harmonik konveks ve preinveks stokastik süreçler hakkında kısaca bazı temel bilgiler verilmiştir. Tezin özgün kısmını oluşturan araştırma bulguları bölümünde ise bu süreçler koordinatlarda tanımlanmış ve bu süreçler için Hermite-Hadamard eşitsizliği elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, some basic information is briefly given about convex, log-convex, φ-convex, h-convex, harmonic convex and preinvex stochastic processes on real numbers. In the research findings which are the original part of this study, relevant these processes are defined on the co-ordinates and Hermite-Hadamard type inequalities are obtained for these processes.