Karesel integrallenebilir kompleks potansiyelli lineer olmayan schrödinger denklemi için başlangıç sınır değer problemlerinin çözümü
The solution of initial boundary value problems for quadratic integrable nonlinear schrödinger equation with complex potential
- Tez No: 517608
- Danışmanlar: PROF. DR. GABİL YAGUB
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Lineer Olmayan Schrödinger Denklemi, Başlangıç Sınır Değer Problemi, Galerkin Yöntemi, Nonlinear Schrödinger Equation, Initial Boundary Value Problem, Galerkin' s Method
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
Bu tezde karesel integrallenebilir kompleks potansiyelli lineer olmayan Schrödinger denklemi için başlangıç sınır değer problemleri ele alınmıştır. Bu çalışmanın 3.1. ve 3.2. bölümlerinde sırasıyla 1. ve 2. çeşit başlangıç sınır değer problemleri tanımlanmıştır. Çalışmanın 4.1. bölümünde karesel integrallenebilir kompleks potansiyelli lineer olmayan Schrödinger denklemi için 1. çeşit başlangıç sınır değer problemine Galerkin yöntemi uygulanarak problemin çözümünün varlığı ve tekliği ispatlanmıştır. 4.2. bölümünde ise karesel integrallenebilir kompleks potansiyelli lineer olmayan Schrödinger denklemi için 2. çeşit başlangıç sınır değer problemine Galerkin yöntemi uygulanarak problemin çözümünün varlığı ve tekliği kısaca ispatlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the initial boundary value problems are considered for quadratic integrable nonlinear Schrödinger equation with complex potential. In sections 3.1. and 3.2. of this study, respectively type and type initial boundary value problems are defined. In section 4.1. of the study, applying Galerkin's method to type initial boundary value problem for quadratic integrable nonlinear Schrödinger equation with complex potential the existence and the uniqueness of the solution have been proven. In section 4.2. of the study, applying Galerkin's method to type initial boundary value problem for quadratic integrable nonlinear Schrödinger equation with complex potential the existence of the solution and the uniqueness of the solution have been briefly proven.