Halkla ilişkiler bağlamında yeni medya kullanımı
The usage of new media in the context of public relations
- Tez No: 517847
- Danışmanlar: DOÇ. DR. DENİZ YENĞİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Halkla ilişkiler, yeni kuşaklar, Alfa kuşakları, yeni medya, Public relations, new generations, Alpha generations, new media
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 160
Özet
Bu çalışmanın amacı her geçen gün iş ve sosyal hayatta nicel ve nitel olarak etkisini artıran yeni kuşaklarla halkla ilişkiler bağlamında özellikle yeni medya aracılığıyla nasıl daha iyi iletişim kurulabileceğini iletişim kuramları çerçevesinde araştırmaktır. Tarihsel olarak farklı kuşakların ortaya çıkışları ve birbirinden farklılıkları incelendikten sonra halkla ilişkilerin doğuşu, gelişimi ve günümüzde bulunduğu yer kuramlarla açıklanacaktır. Yeni kuşakların bu kuramlara nasıl uyduğu irdelendikten sonra halkla ilişkiler bağlamında yeni medya kullanımı, yeni kuşaklarla etkin iletişim kurulması için neler yapılması gerektiği ve kuramların bu bağlamda nasıl yorumlanması gerektiği bu çalışmada yer alacaktır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to investigate how communication especially via new media can be established in relation to new generations and peoples who are increasingly influential both quantitatively and qualitatively in business and social life and how can be established in public relations especially through new media within communications theories. The emergence of historically different generations and their differences will be explained by the emergence and development of the public relations, relations with the people and the place where they are now. After studying how the new generations fit into these theories, what is to be done in order to establish effective communication with the new generations on new media in relation to the people and how the theories should be interpreted in this context will be included in this study.