Yanal deformasyonları cam elyaf ve aramid elyaf kumaş ile sınırlandırılmış betonların eksenel basınç altında davranışı
Behavior of axial loading concrete confined lateral deformations by glass fiber and aramid fiber jacket
  1. Tez No: 519930
  2. Yazar: MUHAMMED VARIŞLI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HANDAN ADIBELLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Aramid, Güçlendirme, Cam, Aramid, Reinforcing, Fiberglass
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bozok Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu çalışmada yanal deformasyonları FRP ile sınırlandırılmış betonların eksenel basınç altında davranışı incelenmiştir. C20, C50, C75 olmak üzere üç farklı beton sınıfı, tek kat ve iki kat olmak üzere iki farklı sargı kalınlığı ve AFRP (Aramid Lifleriyle Güçlendirilmiş Polimer) ve GFRP (Cam Lifleriyle Güçlendirilmiş Polimer) olmak üzere iki farklı sargı malzemesi kullanılmıştır. FRP ile sınırlandırılmış betonların mekanik davranışını belirlemek için deneysel bir çalışma yürütülmüştür. Test sonucu olarak gerilme şekil değiştirme ilişkisi grafik olarak sunulmuştur. Deneyler sonucunda sargılı Betonun dayanım ve düktilitesi önemli ölçüde artmıştır. Bu artış beton dayanımının azalmasıyla artmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the behavior of lateral deformation of concrete confined by FRP (Fiber Reinforced Polymer) under axial compression was investigated. Three different concrete grades of C20, C50, C75 and two different Jacket thickness of single layer, double layer and two different jacket materials of AFRP (Aramid Fiber Reinforced Polymer), GFRP (Glass Fiber Reinforced Polymer) were used as the variables. An experimental study was conducted to determine mechanical behavior of concrete confined by FRP sheets. As an experimental test results, axial stress-strain relationship were given graphically. The strength and ductility of concrete were significantly increased by wrapping FRP sheets. This increase was decreases with concrete strength increase.