Yapisal eşitlik modellemesi ve amos uygulamalari
Structural equation modeling and amos application
- Tez No: 522207
- Danışmanlar: PROF. DR. VEYSEL YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Yapısal Eşitlik Modellemesi, AMOS, Doğrulayıcı Faktör Analizi
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uygulamalı İstatistik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışmada amaç, Yapısal Eşitlik Modellemesinin oluşturulma sürecinin ayrıntılı olarak araştırılması, AMOS paket programının kullanım aşamalarının anlatılması ve gerçek araştırmalarla yöntemin uygulanmasıdır. Birinci bölümde, Yapısal Eşitlik Modellemesi ile ilgili genel bilgilere yer verilmiştir. İkinci bölümde, Yapısal Eşitlik Modellemesinin yapısı ve Yapısal Eşitlik Modellemesinin temeli olan Doğrulayıcı Faktör Analizi, YEM'in varsayımları, YEM'de parametre tahmin yöntemleriyle ilgili teorik bilgiler ve model uyum indeksleri anlatılmıştır. Üçüncü bölümde, AMOS paket programının kullanım kılavuzu, Doğrulayıcı Faktör Analizi uygulaması ve Yapısal Eşitlik Modellemesi uygulamalarına yer verilmiştir. Dördüncü bölümde, bulgular ve tartışmalar, beşinci bölümde ise sonuç ve öneriler bölümü yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to investigate the process of creation Structural Equation Modelling in detail, explaining the use phase of the AMOS software packageand implementation of the method with real researchs. In the first section, general information on Structural Equation Modeling is given. In the second section,structure of the Structural Equation Modelling, Confirmatory Factor Analysis which is the base of the Structural Equation Modelling, assumptions of the Structural Equation Modelling, theoretical information about parameter estimation method in the Structural Equation Modeling and the model fit indexes has ben addressed. The third chapter consists of user guide of the AMOS software package, implementation of the Confirmatory Factor Analysis and implementations of Structural Equation Modeling. In the fourth chapter, findings and discussions, in the fifth section, conclusions and suggestions section. Keywords : Structural Equation Modeling, AMOS, Confirmatory Factor Analysis