التجارة الخارجية بين مصر وتركيا وسبل تنميتها
Mısır ve Türkiye arasındaki dış ticaret ve bunu geliştirme yolları
  1. Tez No: 523738
  2. Yazar: MOHAMED ABDELWAHAB ABDELSALAM ALLAM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ENSARİ YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Dış Ticaret, Mısır, Türkiye, Foreign Trade, Egypt, Turkey
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Dış ticaret bir ülkenin ekonomisinin esaslı unsurlarından biridir. Söz konusu Mısır ve Türkiye olunca bu çalışma daha önemli hale gelmektedir. Çalışma, Mısır ve Türkiye'nin mevcut ticaretini tespit etmek ve bunun geliştirme yollarını araştırmayı hedeflemektedir. Buna istinaden de“Mısır ve Türkiye Arasında Dış Ticaret ve Bunu Geliştirme Yolları”başlıklı bir araştırma konusu seçilmiştir. Çalışma bir giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde dış ticarete ilişin temel bilgiler verilmiş, ikinci bölümde Mısır ve Türkiye'nin 2006-2015 yıllarına ait dış ticaret verileri incelenmiş ve üçüncü bölümde ise, söz konusu iki ülke arasında dış ticaretin geliştirme yolları ele alınmıştır. Son olarak da çalışmanın sonuçları verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The foreign Trade is one of the main porps for any country, and when we talk about 2 important countries like Turkey and Egypt we can see how this study is very important, the aim of this study is to take a look of the stution of the Foreign Trade between Turkey and Egypt and to search how to develop this trade, and that's why the title of this theseis is“ Foreign Trade betwen Egypt and Turkey and how develop it”. This study contains an introduction and 3 chapters: the frist chaptar is giving an intrence for Foreign Trade and second is decating the Foreign Trade for Turkey and Egypt from 2006 to 2015 in the other hand the therd chapter talking about how to develop the Foreign Trade between Egypt and Turkey, and ending with the study result.