Medeniyet ve medeniyetler bağlamında 1923'ten günümüze Türk devlet adamlarında batı algısı (Cumhurbaşkanı-Başbakan)
Western perception of the Turkish statesmen from 1923 to the present in the context of civilization and civilizations(Present-Prime Minister)
  1. Tez No: 524534
  2. Yazar: SEMANUR KUMCAĞAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR ÖZÜÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Civilization, Modernization, Turkish Statesmen, Westernization, Western Perception
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Medeniyet sabit değildir ve sürekli ilerler ve olduğu seviyeden geri dönmez. Bu unsurlara uymayan bir toplum gelişmiş bir toplum değildir. Osmanlı İmparatorluğunun, medeniyet seviyesine ulaşabilmek için aldığı tedbirler çöküşü geciktirmiştir. Ayrıca bu tedbirler sayesinde Osmanlı İmparatorluğu'nun son, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk evlatları yetişmiştir. Böylece Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu kadrosu, medeniyet mücadelesini, Osmanlı İmparatorluğu'ndan miras almıştır. Batı'nın hem düşman oluşu hem de medeniyeti içermesi, Türk devlet adamlarını (cumhurbaşkanı ve başbakan) cennet ile cehennem arasındaki ince çizgide politika yürütmesine mecbur bırakmıştır. Ancak, bütün bunlara rağmen çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için mücadeleler bırakılmamıştır. 1923'ten günümüze çağdaş medeniyet seviyesine ulaşabilmek için verilen mücadele, Türk devlet adamlarında Batı algısının şekil kazanmasını sağlamış ve sağlamaya da devam etmektedir. Anahtar Kelime: Batı Algısı, Batılılaşma, Medeniyet, Modernleşme, Türk Devlet Adamları.
Özet (Çeviri)
Civilization is not constant in a society and constantly advances and does not go back from the level. A society that does not conform to these elements is not a developed society. Measures taken to reach the level of civilization of the Ottoman Empire delayed the collapse. Moreover, thanks to these measures, the last of the Ottoman Empire, the first son of the Republic of Turkey has grown. Thus the founders of the Republic of Turkey, civilizations struggle, inherited from the Ottoman Empire. The presence of both enemy and civilization in the West forced Turkish statesmen (president and prime minister) to pursue policy in a fine line between heaven and hell. But they did not give up their struggle to reach the level of contemporary civilizations. 1923 to present contemporary civilizations extending reach the level of the struggle on behalf of Turkish Statesmen have won their way to western perception and continues to win.