Eğitimde öğretmenlerin teknoloji kullanımı: Bir uygulama örneği
The use of technology by teachers in education: An example of practice
  1. Tez No: 524886
  2. Yazar: ŞEVKET ÖZDAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL TATLIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Teknoloji, Teknoloji kullanımı, Education, Technology, Technology usage
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Günümüzde yaşanan küreselleşmeyle birlikte eğitim sektörü kurumlarında teknoloji kullanımının önemi de hızla artmaya devam etmektedir. Eğitim kurumlarının iyi yönetilmesi eğitim sektöründe bulunan kurumlara rekabet avantajı sağlamanın yanında teknoloji kullanımı gibi avantajlar da sağlamaktadır. Bütün sektörler için teknoloji kullanımı hayati önem taşımaktadır. Doğru hareketlerin doğru zamanda, doğru yerde ve uygun ölçüde yapılması, eğitim sektörü kurum yönetiminin teknoloji kullanımı açısında etkin bir şekilde yönetilmesi ile mümkün olacaktır. Eğitim sektörü kurumlarında teknoloji kullanımı ilkelerinin uygulanmaması, kurumların etkin şekilde yönetilememesine neden olabilmektedir. Bu tez çalışmasında; eğitim sektöründe teknoloji kullanımının ne şekilde oluştuğu literatür taraması ve anket uygulaması yapılarak açıklanmaya çalışılmıştır. Teknoloji kullanımı eğitim sektörü kurumlarında oluşturulmalıdır. Bu amaçla sektörler düzeyinde çalışanların bilinçlendirilmesi için projeler geliştirilmelidir.
Özet (Çeviri)
Along with today's globalization, the importance of using technology in education sector institutions continues to increase rapidly. Good management of educational institutions provides advantages such as the use of technology as well as providing competitive advantage to institutions located in education sector. The use of technology is vital for all sectors. The right move at the right time, right place and make the appropriate extent, the use of technology in education sector in terms of corporate management will be able to be managed effectively. Failure to apply the principles of technology use in educational sector institutions can lead to institutions not being managed effectively. In this thesis study; What form of literature which consists of the use of technology in the education sector and making the survey were explained. The use of technology should be established at educational sector institutions. To this end, projects should be developed to raise awareness among employees at sector level.