Consumer perception on digital marketing: A research on online shopping
Dijital pazarlamada tüketici algısı: İnternette alışveriş üzerine bir araştırma
- Tez No: 525027
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLBERK GÜLTEKİN SALMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama, Dijital Pazarlama, İnternette Alışveriş, Tüketici Algısı, İnternet, Marketing, Digital Marketing, Online Shopping, Consumer Perception, Internet
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Pazarlama Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu çalışmada tüketicilerin dijital pazarlama ve internette alışveriş üzerine algıları ölçülmüştür. Bu bağlamda Survey Monkey internet anket uygulaması üzerinden bir anket çalışması gerçekleştirilmiştir. 219 katılımcıdan elde edilen veriler SPSS-22 programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Analizde frekans tabloları, tanımlayıcı değer tabloları, faktör analizi, güvenilirlik analizi, Bağımsız T Testi ve ANOVA Testi'nden yararlanılmıştır. Elde edilen bulgular neticesinde, önceden belirlenmiş olan dört hipotez de kabul edilmiştir. Buna göre katılımcıların dijital pazarlama ve internette alışveriş konularındaki algıları; cinsiyet, medeni durum, eğitim düzeyi ve yaş grubu değişkenlerine göre istatistiksel açıdan anlamlı olarak farklılaşmaktadır.
Özet (Çeviri)
Within the scope of this research, consumers' perceptions on digital marketing and online shopping were measured. In this regard, a survey was conducted via Survey Monkey online survey application. The gathered data from 219 respondents was analysed via SPSS-22 statistics program. In analysing process, frequency tables, descriptive value tables, factor analysis, reliability analysis, Independent Sample T Test and ANOVA Test were benefited. As the results of the findings, all of the pre-determined four hypotheses were accepted. In this regard it can be said that respondents' perceptions on digital marketing and online shopping differentiate significantly according to the gender, marital status, education level and age group variables.