Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca konut satışında ayıptan sorumluluk
Liability against defects in sale of residence under the Law on Consumer Protection
  1. Tez No: 525050
  2. Yazar: EZGİ SERİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ZAFER KAHRAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Residence, Defect, Liability, Sale Agreement
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Ayıp, satılanda ortaya çıkan ve satıcının satılanla ilgili tek taraflı olarak herhangi bir şekilde bildirdiği niteliklerin olmamasından kaynaklanan veya ortada satıcı tarafından yapılmış bir nitelik bildirimi olmasa bile, satılanın değerini veya sözleşme gereğince kendisinden umulan faydaları ortadan kaldıran veya iyice azaltan, alıcının satılandan hiç veya gerektiği gibi yararlanamaması sonucunu doğuran eksikliği ifade etmektedir. Satıcının ayıptan sorumluluğu, satıcı tarafından bildirilen nitelikler ile satılanın objektif olarak beklenen niteliklerinde eksiklik olarak ifade edilmektedir. Ayıptan sorumluluğun şartları gerçekleştiğinde ise, tüketici lehine bir takım haklar doğmaktadır. Toplam üç bölümden oluşan“Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Uyarınca Konut Satışında Ayıptan Sorumluluk”başlıklı tez çalışmamızda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun dikkate alınarak konut satışında ayıptan sorumluluk bütün yönleriyle incelenmektedir. Anahtar Kelimeler : Konut, Ayıp, Sorumluluk, Satış Sözleşmesi.
Özet (Çeviri)
Defect can be defined as a deficiency which arise when the qualifications mentioned by seller are not found or if there is no notice for qualifications decreasing the value of the products or in accordance with the contract annihilation of the advantages and this results with the consumer not to provide benefit from sold product or not to practice upon as required. Liability against defects is defined as; absence of the qualifications which is notified by the seller disinterestedly. If the stipulations of warranty claimer materialize, in countenance of consumer rights can be observed. The thesis of“Liability Against Defects In Sale Of Residence Under The Law On Consumer Protection”is comprised of three chapters and is analyzed in the sight of The Law On Consumer Protection.