Comparisons of cement-based grout with geopolymerized (cold-bonded) stabilizer included metakaolin and slag
Jeopolymerize metakaolin ve cüruf (soğuk bağlantılı) içeren groutların karşılaştırılması
- Tez No: 527626
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAMZA GÜLLÜ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: grout, reolojik, jeopolimer, jeo-polimerize stabilizalar, metakaolin, cüruf, Grout, rheological, geopolymer, geopolymerized stabilizer, metakaolin, slag
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Geoteknik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu araştırmanın amacı, jeo-polimerizasyon işleminden (soğuk yapıştırılmış) elde edilen jeo-polimerize stabilizatörü (metakaolin (MK), cüruf (SL)) içeren çimento esaslı harçların reolojik parametrelerini, sertleştirilmiş özelliklerini ve ayar zamanlarını araştırmak ve çimento bazlı olarak karşılaştırmaktır. harç içeren (MK, SL). Tüm karışımlar su-bağlayıcı oranı (W / B) 1 ile yapılmıştır. Farklı stabilizörlerle çimento değişimi% 0'dan% 100'e (kütle) değişmiştir ve reolojik performanslara göre çoğu stabilizatörün dozajı değiştirilmiştir. Bu çalışmada incelenen özellikler şunlardır: reolojik özellikler (görünür viskozite, akma gerilmesi ve plastik viskozite), taze haller (mini çökme, marş hunisi, sızma kapasitesi ve son ayar zamanı) ve mekanik özellikler (basınç dayanımı, Ultrasonik Darbe Hızı). Sonuçlar reolojik davranışların yüzey alanı, parçacık boyutu dağılımı ve stabilizatörlerin hidrasyon işlemi tarafından açıkça etkilendiğini göstermiştir. Mukavemet özelliği MK dozaj hızından ve hidrasyon işleminden etkilenir. Tüm stabilizatör süspansiyonları Bingham akışkanları olarak davrandı ve W / C = 1.0 için kararlıydı. Sonuçlar MK kullanımının akma geriliminde artış, plastik viskozite ve akış süresi, azaltılmış mini çökme, kanama oranı ve su ihtiyacında artışa bağlı yüksek yüzey alanından dolayı kalma sürelerini arttırdığını göstermektedir. MK,% 10 oranında sıkıştırma mukavemeti ve geopolimerize cüruf stabilizatörü (GSL) ile karıştırılarak geliştirilmiştir. Jeo-polimerize metakaolin stabilizatör (GMK) etkisi MK'den daha az ve daha fazla akışkanlıktır. SL ve GSL'nin reolojik özellikler üzerinde önemsiz bir değişim göstermesine karşın, SL ve GSL için sırasıyla% 10,% 30'luk mekanik özellikler geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The objective of this research was to investigate the rheological parameters, hardened properties, setting times of cement based grouts containing geopolymerized stabilizer (metakaolin (MK), slag(SL)) produced from geopolymerization process (cold bonded) and compare it with cement based grout containing (MK, SL). All mixes were made with water-to-binder ratio (W/B) of 1. The replacement of cement by different stabilizer was varied from 0% to 100% (by mass), and dosages of most stabilizers were varied according to rheological performances. The properties investigated in this study were: rheological properties (apparent viscosity, yield stress and plastic viscosity), fresh states (mini-slump, marsh funnel, bleed capacity and final setting time) and mechanical properties (compressive strength, Ultrasonic Pulse Velocity). The results showed that rheological behaviors were affected obviously by surface area, particle size distribution and hydration proses of stabilizers. While strength characteristic affected by dosage rate of MK and hydration process. All stabilizers suspensions behaved as the Bingham fluids and were stable for W/C = 1.0. Results indicate that the use of MK increased yield stress, plastic viscosity and flow time, reduced mini-slump, bleeding ratio and setting times due to the higher surface area associated with an increase in the water demand. MK improved compressive strength at 10% and by mixing with geopolymerized slag stabilizer (GSL). While geopolymerized metakaolin stabilizer (GMK) effect is less than MK and more sufficient fluidity. Whereas the SL and GSL has insignificant change on rheological properties but improved the mechanical properties at 10%, 30% for SL and GSL respectively.