3T risk değerlendirmesi, fine kinney, hata türü ve etkileri analizi (FMEA) risk analiz yöntemlerinin bir üst yapı şantiyesinde değerlendirilmesi
3t risk assessment, fine kinney, failure mode effects analysis (FEA) evaluation of risk analysis methods on A superstructure site
  1. Tez No: 527803
  2. Yazar: ZEHRA ÇAKICI BAYRAKTAROĞLU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TAHSİN AYKAN KEPEKLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, İnşaat Mühendisliği, Engineering Sciences, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Risk Değerlendirme, 3T Risk Değerlendirmesi, Fine Kinney Yöntemi, FMEA Yöntemi, Üst Yapı, İnşaat, Şantiye, İş Sağlığı ve Güvenliği, Risk Assessment, 3T Risk Assessment, Fine Kinney Method, FMEA Method, Superstructure, Construction, Site, Occupational Health And Safety
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 183
Özet
Son yıllarda ülkemizdeki en önemli yatırım alanı olan inşaat sektörü, iş güvenliğine farklı bir bakış açısı kazandırmıştır. Özellikle tamamlanan mega projelerle inşaat sektörü ve bu sektöre hizmet veren diğer alt sektörler uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu tez içerisinde belirli ve belirsiz tehlikelerin yer aldığı bir üst yapı şantiyesindeki risk değerlendirmesi incelenmiş, şantiye alanında olan olası tehlikelerin belirlenip azaltılarak; risklerin doğru tanımlanması yönünde sıkça kullanılan risk değerlendirme metodolojilerine yer verilmiştir. Bu metodolijilerde; risklere göre hazırlanan önlemlerin anlaşılırlığı ve kolay ifade edilebilirliği araştırılmıştır. Araştırma, 3T, Fine Kinney ve FMEA risk analizlerini konu edinmiştir.
Özet (Çeviri)
The construction sector, which has the most important investment value in our country in recent years, has given a different perspective to safety and health sector. Especially the completed mega-projects, the construction sector and other sub-contractors that serve this sector have attracted attention in international arena. In this thesis, the risk appraisal in a superstructure construction site where certain and unspecified hazards are located is investigated and the potential hazards in the site area are identified and reduced; risk assessment methodologies that are frequently used to accurately identify risks are included. In these methodologies; the clarity of the measures prepared according to the risks and the ease of expression were investigated. The research covered 3T, Fine Kinney and FMEA risk analyzes.