Tuboperitoneal faktörde ICSI sonuçlarının ve embriyo parametrelerinin incelenmesi
Examination of ICSI results and embryo parameters intuboperitoneal factor
  1. Tez No: 527894
  2. Yazar: HATİCE TOPKARA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TÜLAY İREZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Histoloji ve Embriyoloji, Histology and Embryology
  6. Anahtar Kelimeler: Tuboperitoneal faktör, ICSI, kadın infertilitesi, IVF
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Klinik Embriyoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 49
Özet
TUBOPERİTONEAL FAKTÖRDE ICSI SONUÇLARININ VE EMBRİYO PARAMETRELERİNİN İNCELENMESİ Tubal faktör infertilitesi (TFI) yani tuboperitoneal faktörler,kadın infertilitesinin en yaygın nedenlerinden biridir ve vakaların% 30-35'ini meydana getirmektedir. Tubal sınıflandırma sistemlerinin kullanılması,tuboperitoneal faktörlerin nedenleri ile tedavi seçeneklerinin belirlenmesi salpingoplasti ve gebelik sonuçlarının etkilerini daha iyi değerlendirmeye yardımcı olabilmektedir. BU çalışma; 2012-2015 yılları arasında 26 tuboperitoneal faktörlü ve 115 açıklanamayan infertil olguya yapılan ICSI uygulamalarından elde edilen verilerin karşılaştırılması ile gerçekleştirilmiştir. İstatistik yöntemi olarak Independent sample t testi uygulanmış, ortalama ve standart sapma, p değerleri elde edildikten sonra p< 0,05 ise istatistiki olarak anlamlı kabul edilmiştir. Çalışmamızda; tuboperitoneal faktörde %26,2 gebelik, %22,2 oranında canlı doğum gözlenirken açıklanamayan infertilitede %29,2 oranında gebelik, %27,2 oranında ise canlı doğum belirlenmiştir. Ancak gruplar arasında gebelik açısından anlamlılık bulunmamıştır, canlı doğum oranlarının istatistiksel anlamı gözlenmiştir. Endometrium kalınlığı ve gebelik sonuçları, bu çalışmada tuboperitoneal faktörlü olgularda endometrium 3 katı ince bulunmuştur. Çalışmamızda tuboperitoneal faktörlü olgularda daha yüksek immatür oosit sayısı ile birlikte, embriyo gelişimi benzer bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
EXAMINATION OF ICSI RESULTS AND EMBRYO PARAMETERS IN TUBOPERİTONEAL FACTOR Infertility (TFI) caused by tubal factor cause is one of the most common causes of female infertility and covers 30-35% of cases. The use of tubal grading systems, the selection of treatment options with causes of tuboperitoneal factors can help to better evaluate the effects of salpingoplasty and pregnancy outcomes. This work; Comparison of data obtained from ICSI applications of 26 tuboperitoneal factors and 115 unexplained infertile cases between 2012-2015.