Information security privacy issues and an application
- Tez No: 5292
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BÜLENT EPİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: fiziksel güvenlik, personel güvenliği bilgi güvenliği, erişim denetimleri veri, şifreleme, veri güvenliği
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 16
Özet
BİLGİ GÜVENLİ?İ KİŞİ HAKLARININ KÖRUNMASI VE BÎR UYGULAMA Arifoğlu, Saliha Figen Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisiliği Tez Yöneticisi : Y- Doç Bülent Epir 137 sayfa, Aralık 1988 ÖZET Bu çalışmada büyük boyutlu bilgisayar uygulamalarında veri korunması amacıyla uygulanabilecek güvenlik yöntemleri ile ilgili olarak bir araştırma sunulmaktadır.. Söz konusu yöntemler, fiziksel güvenlik personel güvenliği ve bilgi güvenliği olmak üzere üç grupta sınıflandırılmaktadır Her grup için hücumu türleri ve ilgili güvenlik önlemleri tartışıldı. Bununla birlikte veri güvenliği için farklı şifreleme teknikleri gözden geçirildi. Son olarak yazılımla ilgili güvenlik tekniklerinin MERNİS sisteminin bir alt sistemindeki olan Vatandaşlık alt sistemindeki bir uygulaması açıklanmaktadır.
Özet (Çeviri)
INFORMATION SECURITY, PRIVACY ISSUES AND AN APPLICATION Arifoglu, Sal i ha Figen Bepartısent of Computer Engineering »11» S Thesis Super- visor s Asst. Prof- Bülent EPIR S 37 pages, Itece^ser 1988 ABSTRACT In this study « a survey is conducted about application of security techniques for pra>t&ctîGin of data in large scale cossptster applications» Those techniepjses «sere classified into three groups, nas&ely physical security» personnel security and information security techniques» For each group « the types of attacks and related security measures were also discussed. M so different ciphering techniques for data protection are reviewed- Finally» an application of software related security techniques for citizenship subsystem of IHEFINİIS is given» Keywords s Physical security, personnel security» infor®atioi security., access controls» cryptography» data security III