Yeni ve mevcut binaların yeşil binalara dönüşümünde kullanılan yöntemler ve verimliliğin incelenmesi
Investigation of the methods and efficiency of the new and available methods used in the transformation of green mixtures
- Tez No: 531095
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FATİH ALTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çevreci Yeşil Binalar, Mevcut Binaları Yeşil Binaya Çevirme, Yeşil Binalarda Verimlilik, Yeşil Binalarda Kullanılan Yöntemler, Green Buildings, Existing Buildings Turn Green Buildings, Efficiency in Green Buildings, Methods Used in Green Buildings
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Kapsayıcı, sağlıklı, işlevsel ve üretken şehirler inşa etmek belki de bugün insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük zorluktur ve bu zorluğu çözmek kolay değildir. Hayatımızın önemli bir parçası olan yapılar, dünyanın kentsel alanlarının tam kalbinde yer alır. Topluluğumuzun sosyal dokusunu güçlendirmenin ve sağlıklı kamusal alanlar oluşturarak ve sürdürerek ekonomik gelişmenin başarılı bir şekilde ilerlemesinin yolları bu tezde incelenmiştir. Bu tezde yeşil bina açıklanacak ve bunlar için temel akademisyenler, araştırma kurumları ve yapım çalışmaları denetlemek ve yeşil binaları değerlendirmek isteyen profesyonellerle çalışmanın önemine değinilecektir. Yeşil binaların kriterleri ve mevcut binalara özgü kriterleri daha geniş incelenerek çevre ve insan yaşam kalitesine faydaları incelenecektir. Ayrıca bu tez içerisinde Planlama, Tasarım ve İnşaatlarda yeşil binalar için stratejiler geliştirildi. Başlangıçta politik ve ekonomik tanımlar karakterize eden kriterleri belirlemek için araştırmalar yapılmıştır. Yeşil binaların tanımları tartışılır ve tanımlanır. Bu tezde, yaygın olarak kullanılan bazı terimlere ve şu anda kullanımda olan yeşil bina değerlendirme ve sertifikasyon sistemlerinin çeşitliliğine vurgu yapılmakta ve bunları seçerken göz önüne alınması gereken bazı konular ele alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
Building inclusive, healthy, functional and productive cities is perhaps the biggest challenge facing humanity today, and it is not easy to solve this challenge. Structures, which are an important part of our lives, are located in the heart of the urban areas of the world. In this thesis, the green building will be explained and the importance of working with the basic academics, research institutions and professionals who want to supervise the construction and green buildings will be discussed. Criteria of green buildings and criteria specific to existing buildings will be examined more broadly and their benefits to environment and human quality of life will be examined. In this thesis, strategies for green buildings were developed in Planning, Design and Construction. Initially, research was conducted to determine the criteria that characterize political and economic definitions. The definitions of green buildings are discussed and defined. In this thesis, we emphasize some of the commonly used terms and the variety of green building assessment and certification systems currently in use and discusses some issues to consider when selecting them.