Küreselleşme ve neo-liberal ekonomi politikalarının Muğla'da tütün üretimine etkileri
Globalization and neo-liberal economic policies effects on the production of tobacco in Muğla
- Tez No: 532706
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞİNASİ ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Sosyoloji, Economics, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Neo-liberal ekonomi politikalar, tütün üreticileri, küreselleşme, tütün
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu çalışmanın amacı 1980 sonrası uygulanan Neo-liberal ekonomi politikalarının özelde Muğla'da örneklem olarak seçilen köylerdeki yerel tütün üretimine yönelik etkilerini tartışmaktır. Muğla'da örneklem olarak seçilen üç köyün tütün üretiminde yaşanan değişmeler küresel alanda alınan ve ulusal düzeyde uygulanan kararlar bağlantısında ele alınmıştır. Bu amaçla, tütün üretimi ile uğraşan üreticilerin küresel piyasalarla etkileşimi ile olan ilişkileri sonucunda kota uygulamalarıyla üretimde yaşanan değişimler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The purpose of this study is to discuss the effects of neo-liberal economic policies, which was put into practice after 1980, over the local tobacco production in sampling villages of Muğla. The changes taking place in three Mugla villages selected as samples were approched in connection with the decisions made in global sphere and applied in international scope. For this purpose, the changes in production with quota applications were examined as a result of the relations of tobacco producers with the interaction with global markets. Keyword Words: Neo-liberal ekonomic politics, tobacco producers, globalization, tobacco