Mismanagement of united nations aids and natural resources funds in Nigeria from 2006 to 2016
2006 - 2016 arasında Nijerya'da Birleşmiş Milletler yardımlarının ve doğal kaynaklar fonunun kötü yönetimi
  1. Tez No: 532869
  2. Yazar: ADENIYI DAUDA ORISADARE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DENİZ ÖZÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Kötü yönetim, yolsuzluk, suiistimal, uluslararsı yardım, doğal kaynaklar, petrol, Mismanagement, Corruption, embezzlement, Fraud, Aid, Natural resources, Petroleum
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Nijerya genellikle Afrika'nın devi olarak nitelendirilir. Küresel spektrumda bu nitelendirmenin çok farklı yönleri vardır. Devletin ihtişamı tartışılmaz olmakla beraber yine de kusursuz değildir. Bu çalışma, 2006-2015 yılları arasında Nijerya'da doğal kaynakların ve fonların kötü yönetimini göz önünde bulundurarak bu yönlerin bazılarını betimler. 2006-2015 döneminde, Nijerya'da kötü yönetim ve yolsuzluk rekor seviyelere ulaştı. Nijerya'nın varlığı genellikle kaynaklarından, özellikle de ülkenin sahip olduğu en büyük kaynak olan petrol ürünlerinden gelmektedir. GSYİH'nın %90'ından fazlası ile Nijerya Afrika'nın en büyük petrol ürünleri ihracatçısıdır ve küresel ticarette önde gelen üyelerden biridir ki bu durumda ülkeyi OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) içinde önemli bir konuma yerleştirmektedir. Bu çalışma tüm potansiyeline rağmen bu sektördeki fonların kötü yönetiminin Nijerya'nın ekonomisini önemli derecede etkilediği gerçeğine ışık tutmaktadır. Bu kötü yönetimden dolayı Nijerya halkı yoksulluk eşiğinde yaşamaktadır. Bu da ülkenin devlet fonlarının kötü yönetiminden ciddi derecede etkilenen bazı sektörlerini desteklemek üzere tüm dünyadan yardım alan ülke durumuna gelmesine yol açmıştır. Bu çalışma devlet içindeki kötü yönetim uygulamalarına ve bu uygulamaların devletin gelirlerinin çoğunun geldiği sektörleri içinde nasıl gerçekleştirildiğine dair derin bir bakış açısı ortaya koyuyor. Ayrıca, fonların ve yardımların kötü yönetiminin yardıma muhtaç insanlar için ne kadar büyük zorluklar yarattığını ele almaktadır. Araştırma,-kökü yönetimin devletin daha küçük kurumlarına olan etkisini sunarken aynı zamanda devlet üzerindeki genel etkisini de değerlendirirmektedır. Son olarak, çalışma kötü yönetimin sonuçlarını hafifletebilecek bazı önerilerde bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
Nigeria is generally considered the giant of Africa. There are so many different aspects of this recognition within the global spectrum. In view of this, the might of the state cannot be debated but it is also beyond reproach. The study below portrays some of these aspects considering mismanagement of resource funds and aids in Nigeria between 2006-2015. In this period, Nigeria attained record levels in mismanagment and corruption. The wealth of Nigeria comes mostly from its resources, petroleum products being the largest resource the country is endowed with. Accounting for over 90% of the GDP, Nigeria is Africa's largest exporter of petroleum products and a prominent member within the global trade. This has given the country a significant position within OPEC (Organization of Petroleum exporting Countries). However, this study adds light to the fact that despite its potential, mismanagement of funds in these sectors has significantly impacted Nigeria's economy. Due to mismanagement, the people of Nigeria live under the poverty threshold. This has led the country to be one of the recipients of aids from around the world to support some of its sectors which are seriously affected by the mismanagement of states funds. The study brings an in-depth view into the mismanagement practices within the state and how the practices are carried out within the sectors of the state that accounts for most of it revenues. Looking into the mismanagement of funds and aids also presents how difficult it is for the people most afflicted to receive the aid they need. Notwithstanding, the research also evaluates the overall impact of the mismanagement on the state mechanism as a whole while presenting its impact on smaller institutions of the state. Finally, the study makes some policy suggestions which can alleviate the repercussions of mismanagement.