Toplam kalite yönetiminin hemşirelerin performans algısına etkisi
Effect of total quali̇ty management on the performance percepti̇on of nurses
  1. Tez No: 533253
  2. Yazar: MERYEM TUNÇ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET ALİ PARLAYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hemşirelik, Sağlık Kurumları Yönetimi, Nursing, Health Care Management
  6. Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, Performans, Hemşirelerin Performans Algısı, Hemşire, Total Quality Management, Performance, Nursing Performance Perception, Nurses
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Toplam Kalite Yönetimi sürekli gelişmeyi, iyileşmeyi, müşteri memnuniyetini ve çalışan işbirliğini esas alan bir yönetim anlayışıdır. TKY, içinde bulunduğumuz yüzyılda dünyada diğer sektörlerle birlikte sağlık sektöründe de büyük bir önem kazanmıştır. Sağlık hizmeti veren kuruluşların artışı ve bununla beraber sağlık sektöründe çalışan personel sayısının artması, çalışanların iş ortamındaki mutsuzluğu ve birçok sağlık kurumundaki sürekli çalışan sirkülasyonu, sağlığa ayrılan harcamalardaki artış, sağlık hizmetleri üretimindeki verimsizlik gibi birçok neden sağlık alanında yeni yönetim arayışlarını beraberinde getirmiştir. TKY'nin sağlık kuruluşlarında uygulanması bu yeniliğin en belirgin özelliğidir. Bu çalışmada Toplam Kalite Yönetimi'nin hemşirelerin performans algısına etkisinin incelenmesi esas alınmıştır. Çalışmanın sonucunda süreç yaklaşımı boyutunda TKY ile performans arasında (0,041) anlamlı ilişkiler bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
Total Quality Management is a kind of management approach thet is required continual impronement, customer satisfaction and cooperation of employees. This approach has been essential fort the healthcare sector also as well as for other sector in our times. This requirement is the results of the challenges such as inerements of the number of healhcare facilities and employment, the circulation of the personnel because of dissatisfaction, inefficieney in the health services despite of the rising of budget expenditure. So these are provoke to guest a new menagement methotds. In thes research, ih has aimed that examination of the effect of TQM on the performance perception of the nurses. And, it has been find that a reasonable relation (0,041) between TQM and performance in the process approach.