Financial prblems of small and medium enterprises in Turkey: Potential of venture capital model
Türkiye'de küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansal problemleri: Potansiyel risk sermayesi modeli
- Tez No: 53355
- Danışmanlar: PROF.DR. HALİL SARIASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Finansal Problemler, Risk Sermayesi, Small and Medium Enterprises, Financial Problems, Venture Capital IV
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Öz TÜRKİYE'DE KÜÇÜK W ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİN FİNANSAL PROBLEMLERİ: POTANSİYEL RİSK SERMA YESİ MODELİ Koşan, Serhat Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Halil Sarıaslan Ocak 1996, 108 sayfa Bu çalışma, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler tarafından karşılaşılan finansal problemleri incelemiştir. Bu işletmelerin, uygulanan kredi politikaları ve yeni finansal modeller hakkındaki görüşlerinin yanısıra, finansal sorunlarının kaynakları ve sermaye darboğazları araştırılmıştır. Derin bir literatür araştırmasına ilave olarak, Türkiye'deki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin mevcut finansal durumlarını incelerken, kişisel mülakat metodu da kullanılmıştır. Çalışma ayrıca, risk sermayesi modelinin, uygun yapısı ve temel amaçlan vasıtasıyla, Türkiye'de uygulamasını da çözüm olarak önermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FINANCIAL PROBLEMS OF SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES IN TURKEY: POTENTIAL OF VENTURE CAPITAL MODEL Koşan, Serhat M.B.A., Department of Management Supervisor: Prof. Dr. Halil Sanaslan January 1996, 108 pages This theses analyzes the financial problems faced by small and medium enterprises. The sources of their financial difficulties and capital bottle-necks are investigated as well as their opinions about the applied credit policies and new financing models. In addition to a deep literature research, personal interview method is used, while determining the current financial situation of these types of firms in Turkey. The study also recommends the application of venture capital model in Turkey, by means of its convenient structure and basic objectives, as a solution. m