Dini tutum, davranışlar ve İslamofobi ilişkisi
Religious attitudes, behaviours and relationship with Islamophobia
- Tez No: 534798
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ M. NACİ KULA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Dini Tutum, Davranış, İslamofobi, Önyargı, Irkçılık, Religious Attitudes, Behaviours, İslamophobia, Prejudice, Anti- İslamism, Racism
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Dini tutum ve davranışların İslamofobiyle ilişkilendirildiği bu çalışmamızda, öncelikle tutum, davranış ve İslamofobi kavramlarına genel bir bakış yapılmış ardından birinci bölümde davranış ve tutumlarımızın oluşumu, hayatımız ve bakış açımıza etkileri üzerinde durulmuştur. Konumuzla bağlantılı olarak“Önyargı”,“Irkçılık”,“Ötekileştirme”,“Taraf olma”,“Ayrımcılık”gibi davranış ve tutumlar incelenmiştir. İkinci bölümde ise İslamofobinin ortaya çıkışı, İslamofobiye sebep olan durum ve tutumlar ele alınmış. Üçüncü bölümde ise, Almanya'nın Würzburg eyaletinde yapılan görüşmeler çerçevesinde İslamofobi ile insanların bu konudaki tutum ve davranışları incelenerek tezimizin tespit ettiği sorun ve bu soruna çözüm olabilecek konular üzerinde durulmuştur. Sonuç bölümünde ise çalışma özetlenerek konu sonlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Religious attitudes and behaviours are associated to Islamophobia, first of all an overwiev of the concepts of attitude, behavior and Islamophobia was given. Then in the first part, the formation of our behavior and attitudes, our lives and our perspective are focused on effects. Attitudes and behaviors such as“prejudice”,“racism”,“othering”,“advocacy”,“discrimination”in relation to the position have been examined. In the second part, the emergence of Islamophobia was discussed with a general view of the causes of Islamophobia and the concept of anti- Islamism. In the third part of the questionnaire with is applied in Germany's Würzburg province, we focused on the attitudes and behaviors of people with Islamophobia on this issue and the problem that our theisis has determined and the issues that can solve this problem. In the conclusion section, the study was summarized and the subject was finished.