Sağlık turizminde Türkiye'nin son 5 yılda dünya ülkeleri içindeki konumu ve gelişmesi
Health tourism in turkey world countries in the last 5 yearsthat position and development
  1. Tez No: 535373
  2. Yazar: ERHAN ARSLAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEDA GÖKÇE TURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Health Care Management
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, Sağlık Turizmi, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Harcamaları, SWOT Analizleri, Tourism, Health Tourism, Ministry of Health, Health Expenditures, SWOT Analysis
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Sağlık turizmi ülkeler için sosyal, ekonomik ve kültürel farklılıkları göz önünde bulundurarak topluma hizmet olarak turizm ve sağlıkta tedavi süreçlerini ele almaktadır. Dünya ülkelerinin gelişmişlikleri kültürel yapısı ve eğitim seviyeleri arttıkça sağlık alanında ki harcamalarda aynı oranda artmaktadır. Türkiye gerek sağlık alanında gerekse turizm alanında birçok fırsatı içinde barındırmaktadır. Hem sağlığı hem de turizmi içine alarak sağlık paketleri oluşturulup ülke ekonomisine katkı ve bireylere istenilen sağlık hizmetleri sağlanmaktadır. Aynı zamanda ülkemize avantajdezavantajları, ekonomik fırsatları ve turizm açısından faydaları belirlenmektedir. SWOT analizi ile gelişmiş ülkeler arasındaki konumumuzu karşılaştırarak gelişmemizi öngörmektedir.
Özet (Çeviri)
Health tourism is considered as tourism, health care processes as collecting services considering the social, economic and cultural differences for the countries. The developments of the world countries are increasing in the same way as the expenditure in the health field as the cultural structure and education levels increase. It leads many opportunities in the field of health and tourism in Turkey. Health packages are created by taking both health and tourism and contributing to the economy of the country and providing the health services desired by the individuals. At the same time, advantages and disadvantages for the country, economic opportunities and benefits in terms of tourism are determined. As a conclusion; by comparing SWOT analysis of other countries and Turkey's position among developed countries, it is anticipated that Turkey is not to develop.