Experimental and nonlinear analytical study of expanded metal meshes
  1. Tez No: 5356
  2. Yazar: Z.İLHAN ÖLÇER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ENGİN KEYDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: genişletilmiş metal, yapı mühendisliği, geometriden ka y ns kla na n doğ' r usal ol ma ya n dav ra m ş, ki ri s kel o n teorisi, tanjant rijitlik matrisi, bilgisayar uygulaması, yük-sehim eğrisi Yİ
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
ÖZET GENİŞLETİLMİŞ METAL IZGARALAR ÜZERİNE DENEYSEL ¥E ANALİTİK BİR ÇALIŞMA ÖLÇER, Z. İlhan Yüksek Lisans Tezi, İnş.MUh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Engin Keyder Şubat 1 989, 99 Pages Bu çalışma genişletilmiş metal olarak bilinen ürünün yük taşıma kapasitesini belirle me k a maçı yi a de ne ysel ve a nal i ti k ol a ra k ya pı 1 rm ştı r. Deneysel çalışma için değişik tipte toplam 12 numune eşit yayılı yük altında denenmiştir. Deneylerde her yük için maksimum seni m ölçümleri alınmıştır. Analitik çalışma için sistemin geometrisinden kaynaklanan doğrusal olmayan davranışım gözönüne alan bir bilgisayar programı yazılmıştır. Bu program için, Newton- Raphson i teras yon metodu ile birlikte kullanmak amacı ile tanjant rijitlik matrisi oluşturulmuş, çözümler deney sonuçlan ile ka rşı 1 aştırıl mı ştır. Son olarak mühendislik uygulamaları için farklı tipteki genişletilmiş metal ı zga r al a n n e rn ni yeti e taşı ya bi 1 ece ki e ri y ü k ta bl ol a rı hazı r 1 a n mı ştı r.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPERIMENTAL AND NONLINEAR ANALYTICAL STUDY OF EXPANDED METAL MESHES ÖLÇER, Z. İlhan M.Sc. İn Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Engin Kegder Februarg, 1 989, 99 Pages The purpose of this li. Sc. thesis is to study experimentally, and analytically the load-deflection characteristics of expanded metal meshes., and to establish their load carrying capacities. For this purpose, specimens with different rnesh sizes and/or boundary conditions vere tested under uniformly distributed loads, anda computer program vas developed. The program takes into account the geometric nonlinearity of the grids, which is the result of the occurence of large deformations in elastic range. A tangent stiffness matrix was formed to be used with Newton- Rap hson iteration technique. The test results and computer solutions were compared, and allowable load tables; for expanded metal meshes were prepared. II!keywords: expanded metal meshes, structural engineering, geometric nonlinearity, beam -column theory, tongent stiffness matrix, computer application, load -deflection curve