The impact of information and communication technology towards agricultural development in Nigeria
Nijerya'da bilgi ve iletisim teknolojilerinin tarımsal gelisime etkileri
  1. Tez No: 536918
  2. Yazar: MOHAMMED HUSSAINI SHETTIMA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YÜCEL BATU SALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Bilişim Teknolojisi, Nijerya'da Tarım, Nijerya Hükümet, Information and Communication Technology, Agriculture in Nigeria, Nigerian Government
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
Küresel ekonomiyi tahrip eden ekonomik kriz tüm paydaşlar için çok ciddi kaygıya yol açmıştır. Dünya geçmişte de bir dizi ekonomik kriz döngüsü ve devrelerinden geçmiştir, ancak içinde yaşadığımız küresel ekonomik krizin ICT (Bilişim - Bilgi ve İletişim Teknolojileri) üzerindeki etkileri çok büyük olmuştur. Bu araştırmanın amacı küresel ekonomik krizin Nijerya'daki ICT kullanıcıları üzerindeki etkisini değerlendirmektir. Konu doğrultusunda bir dizi yazarın eserleri gözden geçirilmiştir. Materyallerin toplanmasında anket yöntemine başvurulmuştur. Tüm anket formları toplandıktan sonra analiz edilerek basit yüzde yöntemiyle testten geçirilmiştir. Bulgular göstermektedir ki küresel ekonomik kriz bilişim sistemlerinin kullanımında düşmeye yol açmıştır ve yolsuzluk genel sistemin içine kadar sirayet ettiğinden Nijerya hükümeti de küresel ekonomik krizin üstesinden gelememiştir. Sonuç olarak, araştırmacı ilgili kurum ve kuruluşların Nijerya halkını eğitip ICT alanındaki teknik becerilerini yükseltmek için yoğun seminerler, konferanslar ve çalıştaylar düzenlemesiini önermektedir.
Özet (Çeviri)
The economic crisis ravaging the global economy has generated a very serious concern by all stakeholders. The world has been threatened by several cycles and periods of economic crisis in the past, but the current global economic crisis on ICT has been so enormous. The aim of this research work is to evaluate the impact of global economic crisis on ICT users in Nigeria. Various authors' works were reviewed in line with the subject matter. Questionnaire method was used in gathering material. All the questionnaires retrieved were presented, analysed, tested using simple percentage. Finding reveals that global economic crisis is cause by poor connectivity and that Nigeria government could not checkmate it global economic crisis as corruption has embedded the overall system. Finally the researcher recommended that Intensive seminars, conferences and workshops should be mounted by relevant bodies to educate and upgrade the technical skills of Nigerians in the area of ICT.