UHF high power transistor amplifier design for TV transposers
  1. Tez No: 5371
  2. Yazar: MEVLÜT TAÇYILDIZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HALUK TOSUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: TV Aktarıcısı, Dengeli Tranzistör, Koaksiyal Balun, 3-dB Kuplör -iv, TV Transposer. Balanced transistor. Coax balun. 3-dB wireline coupler, iii-UHF BANDINDA, YÜKSEK GÜÇLÜ
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
UHF BANDINDA, YÜKSEK GÜÇLÜ, TRANZİSTÖRLÜ TV YAYIN AKTARICILARINDA KULLANILACAK YÜKSELTEÇ TASARIMI Mevlüt TAÇYILDIZ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü, Yüksek Lisans Tezi Tez yönetmeni: Doç. Dr. Haluk TOSUN Şubat-1989, 111 Sayfa ÖZET Bu tezde, TV yayın aktarıcılarında kullanılmak üzere 4. ve 5. Bandı (470-800 Mhz ) kapsayan yüksek güçlü (40 Watt), geniş bandlı yükselteç tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Bu tasarımda A sınıfında çalışan dengeli RF güç tranzistörleri kullanılmıştır. Bu yükselteç devresi, iki adet 20 Watt lık güç katlarının 3- dB kuplör kullanılarak paralellenmesi ile oluşturulmuştur. Dengeli tranzistörlerin sisteme empedans uyumları yapıldıktan sonra dengeliden dengesize dönüşüm, simetrik koaksiyal balunla yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
UHF HIGH POWER TRANSISTOR AMPLIFIER DESIGN FOR TV TRANSPOSERS TAÇYILDIZ, Mevlüt Faculty of Engineering Department of Electrical and Electronics Eng.. M.Sc. Thesis Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Haluk TOSUN February 1989, 111 pages ABSTRACT In this thesis, high power broadband amplifier is designed and developed to serve band 4 and 5 (470-800 Mz ) TV Transposers by using balanced transistors operating in class A This amplifier module is constructed by combining of two 20-Watt amplifier stages with 3-dB Wireline couplers. After balanced transistor matched to the system, balance to unbalance transformation is provided by symmetrical coax baluns for each section of amplifier.