Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine ihracat yapan Kayseri menşeli işletmelerin uluslararası pazarlama iletişimi çalışmaları
International marketing communication activities of Kayseri-based businesses exporting to Commonwealth of Independent States
- Tez No: 537165
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ÖCAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, İşletme, International Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Uluslararası Pazarlama, Uluslararası Pazarlama İletişimi, Tutundurma Karması, Uluslararası Fuarlar, Kişisel Satış, International Marketing, International Marketing Communication, Promotion Mix, International Fairs, Personal Sales
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrasya Araştırmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Yurt dışı pazarlara açılmayı arzu eden işletmeler için uluslararası pazarlama iletişimi çalışmaları büyük önem arz etmektedir. Bu öneme bağlı olarak, Bu Yükek Lisans Tez çalışmasında Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine ihracat yapan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmelerin hangi uluslararası pazarlama iletişimi çalışmalarını ne şekilde kullandıklarının araştırılması hedeflenmiştir. Yüksek Lisans Tezinde, nitel araştırma yöntemleri arasından seçilen derinlemesine mülâkât metodu kullanılarak 16 kişi ile, önceden hazırlanmış yarı yapılandırılmış araştırma formlarına bağlı kalınarak bir araştırma gerçekleştirmiştir. Araştırma neticesinde elde edilen veriler tematik olarak analiz edilmiştir. Bu çözümlemeler neticesinde bu Yüksek Lisans Tezi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde yer alan ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleriyle ticaret yapan firmaların, pazarlama iletişimi hususundaki çalışmalarında, ihracat başarısının sırasıyla ayrıntılı pazar araştırmasına, çok iyi seviyede Rusça bilgisine, başta sosyal medya olmak üzere yeni iletişim teknolojilerine başvurulmasıne ve Türk Dizilerine önemli ölçüde bağlı olduğunu savunmaktadır.
Özet (Çeviri)
Since it is known that entrepreneurs intending to get into global markets pay great attention to international marketing communication, This M.A. Thesis aims to examine the international marketing communication methods of companies established in Kayseri Organized Industrial Zone, engaged in exporting to Commonwealth of Independent States. In accordance with the in-depth interview method, one of the qualitative research methods, semi-structured forms are used to conduct interviews with 16 people in this M.A Thesis, which indicates eight themes in total interpreted, having analysed the data gathered. M.A Dissertation, adopting“in-depth interview,”chosen among qualitative research methodology, applied semi-structured research forms to 16 people participated in the study. The data collected from the study were analysed thematically. As a result of these analyses, the thesis confirm that the companies engaged in trade with the countries of the Commonwealth of Independent States, in the Organized Industrial Zone of Kayseri attach a great importance to detailed market research, export success, respectively, very good level of Russian knowledge, social media, including new communication technologies, and Turkish TV series, in marketing communication studies