Hukuki açıdan iç denetim
Legal aspects of internal audit
- Tez No: 537226
- Danışmanlar: PROF. DR. KORKUT ÖZKORKUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: İç denetim, iç kontrol, kurumsal yönetim, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, yönetim kurulu görevleri, Internal audit, internal control, corporate governance, 6102 Numbered Turkish Commercial Code, duties of board of directors
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 218
Özet
Üç ana bölümden oluşan çalışmamızda iç denetimin ne olduğu, şirkete sağladığı faydalar, kurumsal yönetim ve iç denetimin kurumsal yönetim içindeki yeri, iç kontrol ve bağımsız denetim faaliyetleri ve bu faaliyetlerin iç denetimle olan ilişkileri, iç denetimin Türk hukuk düzenlemelerindeki yeri ve özellikle Türk Ticaret Kanunu'ndaki düzenleniş şekli incelenmiş ve yönetim kurulunun kanun kapsamındaki iç denetim düzenini kurmakla ilgili sorumlulukları açıklanmaya çalışılmıştır. Tez konusu araştırdığım dönemde bana bu konuyu öneren ve tez çalışmamı hazırlama sürecim boyunca bana sabırla yol gösteren ve desteğini esirgemeyen Prof. Dr. Korkut ÖZKORKUT'a teşekkürlerimi sunmak isterim.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study that consist of three titles is to examine the internal audit mechanism and its benefits to the company, corporate governance and internal audit in corporate governance, internal control and external audit activities and the relations of these activities with internal audit, the role of internal audit in Turkish law regulations and especially in the Turkish Commercial Code numbered 6102 and the responsibilities of the board of directors on establishing the internal audit mechanism under the Turkish Commercial Code. During the period I was researching the thesis topic, Prof. Korkut OZKORKUT offered me this subject and patiently guided me throughout the process of preparing my thesis. I would like to express my gratitude to Korkut ÖZKORKUT.