Muhasebe bilgi sisteminde düzenleyici kuruluşlar ve denetim: Değişim sürecine meslek mensuplarının bakış açıları üzerine bir uygulama
Regulatory institutions and auditing in the accounting information system: A practice on the overview of the professional members of the change process
  1. Tez No: 538331
  2. Yazar: BENGÜL DEMİR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NAMIK KEMAL ERDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemi(MBS), TTK, TFRS ve UFRS, Denetim, Accounting, Accounting Information Systems, TTK, TFRS and UFRS, Audit
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 215
Özet
Küreselleşen yeni Dünya düzeninde her şey ile birlikte muhasebe alanında da birçok yenilik ve değişiklikler meydana gelmektedir. İşletmeler de bu süreçte rekabet üstünlüklerini kaybetmemek için meydana gelen bu değişimlere ayak uydurmak zorundadırlar. Aksi takdirde sürdürülebilirliğin temel esas kabul edildiği işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri olanaksız hala gelebilir. Böylesi bir durum da her türlü değişime uyum sağlamanın muhasebe alanına ne ölçüde katkı sağladığını da sorgulamak gereklidir. Bu çalışmada; muhasebede, muhasebe bilgi sisteminde ve TTK, TFRS ve UFRS'de meydana gelen değişikliklerin muhasebe mesleğini ne ölçüde etkilediğine dair Karaman ili meslek mensuplarına bir anket çalışması yapılarak muhasebe mesleğinin sorunları ve Türkiye de muhasebe mesleğinin hak ettiği saygınlığı kazanması için neler yapılması gerektiğine dair önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT There are a lot of innovations and changes in accounting subject like the ones that happens in the global changes on the world. During this time managements have to adapt themselves to these changes in order not to lose towards their competitors. Otherwise these managements will not be able to continue to their business. In these cases, it should be questioned how these changes will affect accountings. In this study it has been aimed to lay out how accounting can be regarded in Turkey and these have been checked out throw a survey in Karaman on how the changes have in accounting, accounting information systems, on the members of accounting and TTK, TFRS and UFRS occurs.