Simulation of performance of 10kw wind turbine for çatalca
Çatalca için 10kw rüzgar türbini performans simülasyonu
  1. Tez No: 540344
  2. Yazar: NOUR ELSHEHRY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERCAN ERTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Rüzgar Enerjisi, Rüzgar Türbini, QBLADE Yazılım, Uçak Kanadı, BEM Metodu, Çatalca, Wind Energy, Wind Turbine, QBLADE software, air foil, BEM Method, Çatalca
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu tezde, farklı rüzgâr kanadı QBLADE yazılımı kullanılarak incelendi. Daha sonra, kanat tasarımında kullanılan farklı uçak kanadı profillerinin performansları karşılaştırıldı. Güç performanslarının karşılaştırılması ve tasarım ile performans arasındaki ilişkiyi bulmak için CLARK Y AIRFOIL, E387, NACA6412, NREL S822, NREL's S809 ve SD2030 farklı uçak kanatları kullanıldı. Bu çalışma Qblade ve Xfoil yazılımlarının iç ve dış etkenlere ve kısıtlara dayanan bir rüzgâr türbinin uçak kanadı ve kanat tasarımına odaklanan özellikle çeşitli parametreler ve değişkenlere temel alınarak kullanılmasını içine alarak geliştirilebilir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, wind blade was designed using QBLADE software. Then compare the performance when different air foil profiles which are used in the blade design. CLARK Y AIRFOIL, E387, NACA6412, NREL S822, NREL's S809, and SD2030 airfoils have been used in this thesis to compare the power performance and to find the relation between design and the performance. This paper can further be taken into Qblade and Xfoil software that can be used specifically based on the various parameters and variables focused on the air foil and chord design of a wind turbine based on external and internal factors and constraints.