Şirketlerde iflas erteleme süreci ve ekonomiye etkileri
Postponement of bankruptcy period for companies and effects to the economy
  1. Tez No: 541294
  2. Yazar: HÜSEYİN YAKUPÇEBİOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN SELİMLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İflasın Ertelemesi, İflas, Borca Batıklık, İyileştirme Projesi, Finansal Başarısızlık, Delayed bankruptcy, bankruptcy, debt disposal, remediation project, financial failure
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Gelişen ve küreselleşen ticari ilişkiler, şirketlerin daha çok risk altında kalmalarına sebep olmuştur. Belli zamanlarda, çeşitli sebeplerle çıkmakla beraber genellikle finansal başarısızlıkla ortaya çıkan şirketlerdeki krizler iyi yönetilemediği zaman iflas ile sonuçlanmaktadır. Bu durum işletmeleri ve ekonomileri olumsuz yönde etkiler. İflasın ertelenmesi, sermaye şirketleri ve kooperatiflere tanınmış bir hak olup, belirli şartların yerine getirilmesi şartıyla iflas kararının yetkili mahkeme tarafından ertelenmesidir. Çalışmamızda şirketlerde finansal başarısızlık sonucu ortaya çıkan sonuçlardan bir tanesi olan iflasın ertelemesinin ekonomi ve ekonomik birimler üzerindeki finansal ve hukuki etkileri inceleme konusu yapılmıştır. Ayrıca çalışmanın diğer bölümlerinde iflasın ertelemesine sebep olan şirketlerin kriz ortamını oluşturan sebepler, önlemleri ve diğer sonuçlarına da değinilmiştir. İflas erteleme kurumunu doğru uygulandığı ve iyi niyetle hareket edildiğinde, ekonomiye ve ekonomideki karar birimleri için ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlardan kaçınmaya imkân vermektedir.
Özet (Çeviri)
Developing and globalizing trade relations have led companies to be more at risk in the economy. Certain times with various reasons, crisis occured by financial failures are resulting bankruptcy if not managed well. This effects businesses and economies in a negative way. Postponement of bankruptcy is a recognised rigt for capital companies and cooperatives. It is the postponement of the bankruptcy judgment by the competent court provided that certain conditions are met. Both legal and economic impacts of bankruptcy delays, one of the consequences of financial failure in our business, have been emphasized. In addition, the causes, precautions, and other consequences of the companies that caused the bankruptcy delays in other parts of our work are also mentioned. When the bankruptcy postponement system is implemented correctly and acted in good faith, it allows to avoid negative consequences for the economy and its creditors.