Building of smart city innovation ın The Buea Municipality of Cameroon and the Vilnius Municipality of Lithuania (2013-2017)
Kamerun Buea Belediye Konseyinde ve Litvanya'nın Vilnius Belediyesinde akıllı şehir inovasyon inşası (2013-2017)
  1. Tez No: 541506
  2. Yazar: MERCY TEME ETOKE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLAY UĞUR GÖKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Şehircilik ve Bölge Planlama, Public Administration, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Sermaye, Akıllı Şehir, Belediye Konseyi, İnovasyonlar, Ekonomik kalkınma, Social Capital, Smart City, Municipal Council, Innovations, Economic development
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstanbul Araştırmaları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu araştırma geride kalan beş senelik (2013-2017) zaman süresi içerisinde Kamerun'un BMC'de ve Litvanya'daki VMC'de Akıllı şehir İnovasyon inşasını araştırmaktadır. Bu araştırmanın temel amacı Kamerun'daki Buea Belediye Konseyinin (BMC) ve Litvanya'daki Vilnus Belediye Konseyinin (VMC) inovasyon sürecini göstermek ve bu şehirlerde yaşayanların olumlu veya olumsuz olarak kendi çevrelerinden nasıl fayda sağlamış olduklarını anlamaktır. Benim sahip olduğum bulguların kaynakları gazeteler, dergiler, makaleler ve ayrıca uzmanlar (siyasetçiler, girişimciler, üniversite araştırma görevlileri ve doktora öğrencileri) tarafından yapılarak tamamlanacak olan bir anketten elde edilecektir. Bu yüzden, gerek Kamerun'da ve gerekse Litvanya'da bölgesel kalkınma, Sosyal sermaye, ortaklık, girişimcilik, devlet dışı kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için yeni politikanın oluşturulması ekonomiye çok büyük yardım ve desteklerde bulunmuştur. Sosyal medya ve cep telefonları gibi iletişim araçları yoluyla insanları birbirine bağlayarak araştırma ve yardım geliştirme ağı oluşturup aynı zamanda güçlü sosyal sermaye meydana getirirken, ülkelerin 2020 ve 2035 ekonomik inovasyon vizyonlarını gerçekleştirmelerine yardımcı ve destek olmaktadır. Yine de, zayıf ve kötü liderlik, merkezi idareden elde edilen yetersiz finans kaynakları, rüşvet ve ayrıca yolsuzluk gibi bazı zorlu engeller BMC ve VMC'yi kendi akıllı şehir inovasyon kalkınma ve gelişimlerinden de uzak tutmaktadırlar.
Özet (Çeviri)
This research studies the building of Smart City Innovation in the BMC of Cameroon and the VMC in Lithuania over the last five years (2013-2017). The core purpose of this research is to show the innovation process of the Buea Municipal Council in Cameroon (BMC), Vilnius Municipal Council (VMC) in Lithuania and to understand how the inhabitants of the cities have been benefiting from their environment whether positively or negatively. The sources of my findings will be obtained from journal, articles, newspapers and a questionnaire that will be completed by experts (politicians, entrepreneurs, university lecturers and doctoral students). Hence, the creation of new policy for regional development, Social capital, partnership, entrepreneurship, non-governmental organizations in Cameroon as well as Lithuania has brought tremendous assistants to the economy. It is assisting the countries to realize their 2020 and 2035 vision of economic innovations, while Research and networking aid development by linking people together through communication such as the social media and cell phones which therefore creates strong social capital. Nevertheless, some hard barriers separate the BMC and the VMC from their smart city innovational development such barriers include poor leadership, little finances obtained from the central government, bribery and corruption.