Sağlık kültür ve spor daire başkanlıklarında çalışan yöneticilerin iş doyum düzeylerinin belirlenmesi: İstanbul örneği
Determination of the job sabsfaction's level of the directors of health, culture and sport department: İstanbul example
- Tez No: 541738
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN SİVRİKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Sağlık, Spor, İş Doyumu, Health, Sport, Job Satisfaction
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu araştırmanın verileri; SKS daire başkanlığı, Spor Koordinatörlükleri, Kültür koordinatörlükleri, Kültür ve Spor, SKS daire direktörlüğü vb. alanında çalışan yöneticilerin iş doyum düzeylerini belirlemek amacıyla 2015-2016 eğitim-öğretim yılında devlet ve vakıf üniversitelerinde tanımlanan görevleri yürüten toplam 47 kişiye, araştırmacı tarafından geliştirilen kişisel bilgi formu ve iş doyum düzeylerini belirlemek için Weiss ve ark., (1967) tarafından iş doyumunu ölçmek amacıyla geliştirilen ve Baycan (1985) tarafından Türkçeye çevrilip, geçerlilik ve güvenilirlik çalışmaları yapılarak Cronbach Alpha değeri 0.77 olarak belirlenen Minnesota İş Doyum Ölçeği (MSQ) kullanılarak elde edilmiştir. Elde edilen veriler sıklık (Frequency), tanımlayıcı istatistik, Man Whitney U ve Kruskall Wallis varyans analizi testleri ile analiz edilmiştir. Verilerin analizi sonucunda araştırma grubunun içsel tatmin puanları arasında 0,05 düzeyinde anlamlı farklılık bulunurken diğer parametreler arasında anlamlı farklılık bulunmamıştır.
Özet (Çeviri)
The data of this study; SKS department chair, Sports Coordinatorships, Culture Coordinatorships, Culture and Sports, SKS Department Directors. Weiss et al., (1967), in order to determine the level of job satisfaction and the personal information form developed by the researcher, a total of 47 persons carrying out the duties defined at the state and foundation universities in the academic year 2015-2016 with the aim of determining the job satisfaction levels of the administrative staff and academicians working in the field (Minnesota Job Satisfaction Questionnaire (MSQ), which was developed to measure job satisfaction and was translated into Turkish by Baycan (1985) and validated and tested for reliability and Cronbach Alpha value was 0.77. The obtained data were analyzed by Frequency, descriptive statistics, Man Whitney U and Kruskall Wallis variance analysis tests. As a result of the analysis of the data, there was a significant difference between the internal satisfaction scores of the research group at 0.05 levels, but no significant difference between the other parameters.