Vakıf üniversitelerinde iç denetim mekanizmasının incelenmesi
Investigation of internal audit mechanisms in foundation university
- Tez No: 541785
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BEYHAN HİLAL YASLIDAĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Denetim, İç Denetim, Vakıf, Üniversite, Auditing, Internal Auditing, Foundation, University
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Muhasebe ve Finansal Yönetim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Denetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bir kurum ya da kuruluşta iç denetim faaliyetlerinin düzenli halde ve sistematik olarak gerçekleştirilmesi söz konusu kurum ya da kuruluşun verimliliğini ve etkinliğini önemli düzeyde artırmaktadır. Denetim mekanizması kurum içerisinde tüm birimlerin işleyişini belirli bir kontrol altına almakta, verimliliği ve etkinliği belirli standartlara oturtmaktadır. Vakıf Üniversiteleri gibi çok sayıda birimini koordine olarak görev aldığı karmaşık yapılı kurumlarda denetim faaliyetinin gerçekleştirilmesi ve iyi anlaşılabilmesi adına bu çalışmada İstanbul ili içerisinde yer alan güzide bir vakıf üniversitesinin iç denetim mekanizmaları araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Regularly and systematically carrying out internal audit activities in an institution or organization significantly increases the efficiency and effectiveness of the said institution or organization. The supervisory mechanism controls the functioning of all units within the organization and puts efficiency and effectiveness into certain standards. In this study, in order to realize the auditing activities in complex structured institutions in which it has coordinated a large number of institutions such as the Foundation Universities, mechanisms have been investigated.