Varılmazın ötesinde bir şair: Ahmet Kaçar'ın hayatı eserleri ve edebi kişiliği üzerine bir araştırma
A poet beyond untouched: A study on Ahmet Kaçar's life and literary personality
- Tez No: 543249
- Danışmanlar: PROF. DR. NAZIM ELMAS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Şiir, edebiyat, beste, dil, Ahmet Kaçar, Poetry, litterature, musical composition, language, Ahmet Kaçar
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Giresun Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
Ahmet Kaçar sanat camiasında bestelenen şiirleriyle tanınmış, ancak şair kimliği bilimin dikkatinden uzak kalmış olan Cumhuriyet dönemi şairlerindendir. Şairin edebi kişiliği üzerine bugüne kadar kapsamlı bir çalışma yapılmamıştır. Üç bölümden oluşan bu çalışmanın giriş kısmında şairin şiirlerini yazmaya ve yayımlamaya başladığı dönemin panoraması çizilerek, birinci bölümde Ahmet Kaçar'ın hayatı, sanatı ve şiirleri tüm yönleriyle ele alınmış; ikinci bölümde ise şairin eserlerini vermeye başladığı dönemde kendisini nasıl konumlandırdığı, şiirlerini kurgulayış biçimi incelenerek tematik ve estetik yapısı değerlendirilmeye çalışılmıştır. Çalışmanın sonuç kısmında elde edilen verilerle Ahmet Kaçar'ın Türk edebiyatı içindeki konumu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Ahmet Kaçar is one of the Turkish republican period poets known in the artistic area with his poems set to music but who did not interested any further scientific disiplines. There ar not any academic research realized on the literary personality of the poet. In this research constructed in three parts, we will, in the introduction, present a panorama of the historical period where the poet began to write and publish his poems. In th first part, we will overview his whole life, art and poetry. In the second part, we will evaluate how the poet presents himself in the period where he began to create; and then realize a thematic and aesthetic analyze of his work based on the evaluation of his structural style. In reference to the data collected, we will determine, in the conclusion, the place of Ahmet Kaçar in Turkish Literature.