Dejenere edilmiş lorentz-marcınkıewıcz uzaylarında genişlemeyen fonksiyonların sabit nokta teorisi
Fixed point properties for nonexpansive mappings in degenarate lorentz-marcinkiewicz spaces
- Tez No: 543637
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ VEYSEL NEZİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: genişlemeyen fonksiyon, yansımayan Banach uzayı, sabit nokta teorisi, kapalı sınırlı konveks küme, Lorentz-Marcinkiewicz uzayları, nonexpansive mapping, non-reflexive Banach space, fixed point property, closed bounded convex subset, Lorentz-Marcinkiewicz spaces
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 65
Özet
Bu tez çalışması dejenere edilmiş l^1-analog Lorentz-Marcinkiewicz uzayları l_(δ,1)'nın iki türü üzerinde araştırma yapmaktadır öyleki bunlardan ilki doğal Lorentz durumunun aksine c_0\l^1 uzayında olmayıp l^∞\c_0 uzayında yer alan azalan positif ağırlık dizisi δ=(δ_n )_(n∈N)=(2,1,1,1,⋯) ile oluşturulan dejenere edilmiş Lorentz-Marcinkiewicz uzayı diğeri ise birincisini genelleştiren β≥α>0 olmak üzere δ=(δ_n )_(n∈N)=(α+β,β,β,β,⋯) ağırlık dizisi ile oluşturulan dejenere edilmiş Lorentz-Marcinkiewicz uzayıdır. Bu Banach uzayları Nezir'in son çalışmalarında l^1'in yeniden normlandırılmaları ile elde edilmiştir. Çalışmada l_(δ,1) uzayında afin genişlemeyen fonksiyonlar için sabit nokta teorisine sahip zayıf*-kompakt olmayan, kapalı, sınırlı ve konveks kümelerden oluşan geniş ailelerin varlıkları gösterilerek Goebel ve Kuczumow analojilerinin afinlik koşulu altında elde edilebileceği gösterilir. Nezir'in son ortak çalışmalarını genelleştiren sonuçlar sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis study works on some infitine dimensional subpaces of two types of degenerate l^1-analog Lorentz-Marcinkiewicz spaces l_(δ,1), such that the first one is constructed by the decreasing positive weight sequence δ=(δ_n )_(n∈N)=(2,1,1,1,⋯) in l^∞\c_0, rather than in c_0\l^1 (the usual Lorentz situation) and the other one is constructed by δ=(δ_n )_(n∈N)=(α+β,β,β,β,⋯) for β≥α>0 which generalizes the former one. These Banach spaces were obtained by renorming of l^1 in the recent studies of Nezir. We show that a Goebel and Kuczumow analogy can be obtained under affinity hypothesis by proving that there exist large classes of non-weak*, closed, bounded and convex subsets of l_(δ,1) with the fixed point property for afine nonexpansive mappings. We provide generalized results for Nezir's recent joined works on these spaces.