İlaç uygulamalarında hemşirelerin mesleki sorumlulukları yasal sorumlulukları ve bilinç düzeyleri
Occupational responsibilities of nurses in drug applications legal responsibilities and levels of consciousness
- Tez No: 543972
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞAHAMET BÜLBÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hemşirelik, Sağlık Kurumları Yönetimi, Nursing, Health Care Management
- Anahtar Kelimeler: Tıbbi Hata, Hemşire, İlaç Uygulamaları, Mesleki, Yasal Sorumluluk, Bilinç Düzeyi, Medical Mistakes, Nurse, Drug Applications, Occupational, Legal Responsibility, Level of Consciousness
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
İlaç uygulamalarında hemşirelerin mesleki, yasal sorumlulukları ile bilinç düzeylerinin incelenmesine ilişkin çalışmamızın ilk bölümünde problemin tespiti, çalışmanın amacı, metodolojisi, sınırlılıkları ortaya konulacaktır. Çalışmanın ikinci bölümünde ise hemşirelerin ilaç uygulama hataları kapsamında ilaç uygulamalarındaki temel ilkeler ve hatalar ile hemşire kaynaklı ilaç uygulama hatalarına yer verilecektir. Çalışmanın yine bu bölümünde hemşire sorumlulukları incelenecek olup hemşirelerin ilacın uygun şartlarda saklanmasına ilişkin sorumluluğu, narkotik dışı ilaç kullanımına ilişkin sorumluluğu ile narkotik ilaçların sorumluluğu konuları alt başlıklar halinde sunulacaktır. Çalışmanın asıl amacı hemşirelerin mesleki, yasal sorumlulukları ile bilinç düzeylerinin tespitine ilişkin analiz çalışması doğrultusunda birtakım önemli verilere ulaşmaktır.
Özet (Çeviri)
In the first part of our study on the examination of the professional, legal responsibilities and consciousness levels of nurses in drug applications, the problem will be determined, the aim, methodology and limitations of the study will be revealed. In the second part of the study, the basic principles and errors in drug applications and nursing-related drug application errors will be covered. In this part of the study, the responsibilities of the nurse will be examined and the responsibility of the nurses about the storage of the drug under appropriate conditions, the responsibility for the use of the non-narcotic drugs and the responsibility of the narcotic drugs will be presented in sub-headings. The main aim of the study is to reach some important data regarding the professional, legal responsibilities and awareness of nurses.