A comparison over complexity, accuracy, and fluency in a task supported language teaching setting
Görev destekli dil eğitimi ortamında bir görevinde çeşitliliği, doğruluğu ve akıcılığı üzerine bir karşılaştırma
  1. Tez No: 544467
  2. Yazar: NALAN ERÇİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ALTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: görev destekli dil öğretimi, sunum-üretim-uygulama, görev performansı, görev planlama, task-supported language teaching, PPP, task performance, task planning
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu yarı deneysel araştırmanın amacı, sekiz hafta süren görev destekli bir dil öğretiminde, EFL öğrencilerinin görev performanslarını, anadili İngilizce olan konuşurların üretken becerileri ile karşılaştırarak değerlendirmektir. Zaman içersinde görev araştırmasının ekseni, görev tasarımından görev planlamasına doğru kaymıştır ve görev öncesi planlamaya İkinci Dil Eğitimi tarihi boyunca daha az değinilmiştir. Kocaeli Üniversitesi'ndeki hazırlık okulunda gerçekleştirilen bu çalışma, görev destekli dil sınıfı ortamında Sunum-Üretim-Uygulama modelinden sonra görev provası üzerine kurulmuştur. Sekiz hafta boyunca eposta ile yollanan yazılı ödevler ve Whatsapp uygulaması kullanılarak düzenlenen konuşma oturumları ile zengin veri incelemesi hedeflenmiştir. Sınıf-içi görev uygulamaları, ödev verilen görevlerin bir provası niteliğindedir. Öğrencilerin ve anadil konuşurların üretken becerileri, görev performansın boyutları olan çeşitlilik, doğruluk ve akılıcılık boyutlarında ele alınmıştır ve bu üç boyutun üçer ölçütü seçilerek toplamda dokuz ölçüt çerçevesinde, pedagojik görev uygulamaları sonunda elde edilen İngilizce'yi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerin üretken performans sonuçları, bu çalışmanın amaçlarına ulaşılması için SPSS 21 yardımı ile anadil konuşucuların üretken beceri değerleri ile karşılaştırılmıştır. Bu çalışmanın sonuçları, görev destekli dil eğitiminin, görev performansının arttırılmasında kısmen etkili olduğunu işaret etmektedir.
Özet (Çeviri)
The aim of this quasi-experimental is to explore EFL students' task performances in a task-supported language teaching lasted eight weeks by comparing their productive skills with that of their native counterparts. Over time, the axis of task research shifted from task design to task planning, and pre-task planning has less touched upon throughout the history of Second Language Education; therefore, this study, which was conducted in the preparatory school at Kocaeli University, was set around on task rehearsal after the Presentation-Production-Practice model in a task-supported language classroom environment. Eight weeks of written task assignments sent via e-mail and speaking task sessions in Whatsapp application enabled rich data review. In-class tasks were a kind of rehearsal of the assignments given as homework. The learners' productive outcomes of task performance and native speakers' productive skill values were evaluated in accordance with task performance dimensions (complexity, accuracy, and fluency) and their measures. Three measures were selected for each task dimension. In order to achieve the goals of this study, the collected data were transferred to SPSS 21 to compare EFL learners' linguistic outcomes of task performance with native norms. The results of this study imply that task-supported language teaching can be partially effective in increasing task performance.