Design aspects of power system computer control centers
  1. Tez No: 5445
  2. Yazar: MOHAMMAD REZA KESHAVARZAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN SEVAİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Elektrik Güç. Sistemleri, Bilgisayar denetimi, SCADA ( Gözetimsel Kontrol ve Bilgi Toplama Sistemi ), Electric power systems, Computer control, Real-time monitoring, SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition ). iv
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
elektrik güç sistemleri bilgisayar denetim merkezleri KESHAVARZAN, Mohammad Reza Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tea Yöneticisi: Doç. Dr. Osman Sevaioğlu 170 Sayfa, Ocak 1989 ÖZET Gerçek -zamanda çalışan bilgisayarlarla donatılmış bir elektrik güç sistemi denetim merkezinin ana işlevi sistemin güvenliğini arttırmak ve yüksek güvenilir-likli bir elektrik güç servisi sağlamaktır. Sistem güvenliği ile ilgili fonksiyonların eklenmesi gerçek- zamanda sistem denetiminde radikal değişikliklere yol açmıştır. Gerçek-zamanda sistemden alı nan ölçme bilgilerinin tümünde, Ölçüm sıklığında, bilgilerin işlenmesinde ve bilgisayar yapılarında, insan-makina birimlerinde önemli değişiklikler ortaya çikmıştır. Bu tezde, modern elektrik güç. sistemi denetim merkezlerinin tasarımlanma yönleri tartışılmış, ayrıca konunun bugünkü teknolojik düzeyi ve ilerideki perspektifleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
DESIGN ASPECTS OF POWER SYSTEM COMPUTER CONTROL CENTERS KESHAVARZAN, Mohammad Reza Faculty of Engineering Department of Computer Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Osman Sevaioglu 170 Pages, January 1989 ABSTRACT The main function of the modern power system control centers, equipped with real-time computers is the enhancement of system security in order to achieve a high reliability of electi-ic power service. The incorporation of functions related to system security has caused radical changes in the real-time data requirements, the sophistication of information processing, the computer configuration, and in the design of the man- machine interface of the control centers. In this thesis, the design aspects of the modern power system control centers are discussed, and the noteworthy features of the present state-of-the-art are described.