Azınlık okullarında sınıf yönetimini zorlaştıran öğretmen davranışlarının incelenmesi
Teacher behaviors that make classroom management difficult
- Tez No: 546369
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYLİN SÖZER ÇAPAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Öğretmen, Öğrenci, Sınıf Yönetimi, Sınıf Yönetimi Becerisi, İstenmeyen Davranışlar, Teacher, Students, Classroom Management, Classroom Management Skills, Unwanted Behavior
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sınıf Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 140
Özet
Yapacak olduğumuz bu araştırmada da amaçlanan ilkokul kademsinde görev alan öğretmenlerin sınıf yönetimini gerçekleştirirken sergilemiş oldukları yanlış davranışları tespit ederek sınıf yönetimini zorlaştıran öğretmen davranışlarına ulaşmak ve bu davranışların sınıf yönetimi esnasında öğretmenler tarafından gerçekleştirilmesini önlemek için farklı çözüm yolları üretmektir. Araştırmada verilerin toplanılmasında nitel veri toplama takniği olan yarı yapılandırılmış görüşme tekniğinden yaralanılmıştır. Öğretmenlerin sınıf yönetimi anlayışlarını ve sınıf yönetimini uygularken sergiledikleri davranışları tespit etmek amacıyla 9 soru maddesinden oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formundan kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini İstanbul Üsküdar İlçesinde bulunan okullar oluştururken araştırmanın örneklemini ise Özel Kalfayan Ermeni okulunda görev yapan öğretmenler oluşturmaktadır. Görüşme formunu 15 öğretmenin cevapladığı veliler oluşturmaktadır. Araştırmanın sonucunda, Araştırmanın bulgularına dayanılarak,
Özet (Çeviri)
You will reach this research also intended primary kadems the involved teachers in classroom management while performing demonstrate that they are incorrect behavior of teachers makes it difficult to classroom management by detecting behavior and to produce different solutions to prevent the realization by teachers during class management of this behavior. Quantitative data collected in the data, is utilized taknig a semi -structured interview technique . their understanding of classroom management and classroom management teacher to determine how people behave when applying semi-structured interviews were used to form the material consists of 9 questions . The Universe of the schools in the Uskudar district of Istanbul when creating its sample form teachers working in private Foreman Armenian schools. Interview form constitutes guardians that 15 teachers replied.