Röle koordinasyonu ve kesici seçimi: İhsaniye örneği
Relay coordination and selection of breaker: Example of Ihsaniye)
- Tez No: 546452
- Danışmanlar: PROF. DR. HASAN ÇİMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Röle, Röle Koordinasyonu, Kesici, Relay, Relay Coordination, Breaker
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu tez araĢtırmasında, röle koordinasyonunun sadece arıza gelen noktadan bu arızanın kaynağında son bulmasını sağlayarak diğer bölgelerde lüzumsuz enerji kesintilerinin önlenmesi ve enerji satan Ģirketin daha az zarar görmesi üzerinde durulmuĢtur. Yapılan hesaplamalarda bu uygulamayla ne kadar kar edilebileceği ve gereksiz yere ne kadarlık bir yükün beslenemediği hakkında fikir sahibi olunabilir. Bu uygulamayla enerjisi gitmeyecekken enerjisi gidip gelen insanların elektrikle çalıĢan malzemelerinin daha az zarar görmesi ve enerji satan Ģirketin de daha az zarar etmesi amaçlanmıĢtır. Aynı zamanda yapılan koordinasyonla oluĢabilecek faz-faz ve faz-toprak arızalarında hattın daha iyi korunması amaçlanmıĢtır.
Özet (Çeviri)
In this research, it is focused on the prevention of unneccessarily energy interruptions and less making a loss to the company selling energy through relay coordination by terminating fault in the source. In calculations made, with this application, it can have an idea that how much profit to gain and how much load not to be energized. With this application, it is aimed that people's equipments operated electrically are less damaged in case of continuously cutting of energy and the energy selling company goes through less harmlessly. It is also aimed better protection of the line in phase-phase and phaseearth faults that may occur with coordination made.