Yetişkin din eğitimi açısından dini iletişim ve sabır değeri
Religious communication and patience value in terms of adult religious education
  1. Tez No: 546775
  2. Yazar: ZÜLEYHA AKGÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MACİD YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Adult religious education, religious communication, adult, adult religious educator, patience
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hitit Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Çalışmamız yetişkin din eğitiminde başarılı bir sonuç elde edebilmek için tüm problemlere rağmen kaynak konumunda olan yetişkin din eğitimcisinin ve alıcı konumundaki yetişkinlerin arasında meydana gelmesini istediğimiz faydalı bir dini iletişim sürecini ve bu süreçte sabır değerinin yetişkin din eğitimcisine olan katkısını içermektedir. Giriş kısmında konu problem, amaç, önem ve çalışmanın yöntem ve sınırlılıkları açısından ele alınmıştır. Birinci bölümde yetişkin din eğitiminin neliği kavram ve tanımları ile ele alınmış ayrıca yetişkin din eğitiminin alanlarından bahsedilerek yetişkin din eğitimindeki tarihsel süreç anlatılmıştır. Yine bu bölümde yetişkin din eğitimcisinde aranan ve beklenen özellikler işlenmiştir. İkinci bölüm dini iletişim, yetişkin din eğitiminde etkili iletişim ilkeleri ve dini iletişimde sosyo-psikolojik engelleri içermektedir. Üçüncü ve son bölüm de ise yetişkin din eğitiminde sabır değeri, Kur'an-ı Kerim'de ve Hz. Muhammed'in hayatında yer alan sabır örnekleri ele alınarak ve yetişkin din eğitimi kurumlarındaki eğitim sürecinde sabır değerinin yetişkin din eğitimcisine olan katkıları çerçevesinde işlenmiştir. Anahtar Kavramlar: Yetişkin din eğitimi, dini iletişim, yetişkin, yetişkin din eğitimcisi, sabır
Özet (Çeviri)
Our study includes a useful religious communication process and the contribution of patience value to adult religious educator in order to achieve a successful result in adult religious education. In the introduction, the subject is discussed in terms of problem, purpose, importance and methods and limitations of the study. In the first chapter, the concepts and definitions of adult religious education are discussed and the historical process in adult religious education is explained. Again in this section, the adult religious educator sought and expected features are processed. The second section includes religious communication, effective communication principles in adult religious education and socio-psychological barriers in religious communication. In the third and last chapter, the value of patience in adult religious education, Quran and the Prophet. The examples of patience in Mohammed's life were taken into consideration and the values of patience in the educational process of adult religious education institutions were studied within the framework of their contribution to the adult religious educator.