Isolation and loneliness in Carson Mccullers's and Ernest Hemingway's novels
Carson Mccullers ve Ernest Hemingway'in romanlarında yabancılaşma ve yalnızlık
- Tez No: 546897
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AYDIN GÖRMEZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Carson McCullers, Ernest Hemingway, İzolasyon, Yalnızlık, Alinasyon
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu çalışma, özellikle“izolasyon ve yalnızlık”temalarına odaklanan Carson McCullers'in ve Ernest Hemingway'in romanlarını karşılaştırma ve analiz etmeyi amaçlamaktadır. Hem romancıların biyografilerini veriri hem de analiz edilmek üzere seçilen romanlarını özet olarak tanıtır.“İzolasyon ve Yalnızlık”, her iki romancının romanlarına yansıyan karakterlerin genel havasıdır. McCullers'ın '' Yalnız bir Avcıdır Yürek '' adlı ilk romanı Güney Amerika'nın küçük bir kasabasında manevi izolasyon, yalnızlık ve dışa vurum konularını ele almaktadır. Yazarın ikinci romanı olan ''Düğünün bir Üyesi'' nde ise onun kahramanı Frankie ile detaylandırmanın basit bir yolu olarak büyüme evresindeki fırsatları, yalnızlık ve izolasyon konularından bahseder. Yazarın yalnızlık ve izolasyon temasını vurgulayan üçüncü romanı 'Küskün Kahvenin Türküsü'' ise izole edilmiş Georgia'da geçmektedir. Yazarın 'Yelkovansız Saat'' romanı ise, önceki tüm romanlardan çok daha fazla karmaşıklık içermektedir. Burada, hem tematik konsept hem de yapısal tasarım olarak McCullers'ın romanında karakterlerinin iç çatışmasına odaklanmaktadır. Öte yandan Hemingway, romanlarında birçok farklı durumlarda hayal kırıklığı, izolasyon ve yabancılaşma temalarına odaklanır. Yazar, ''Güneşte de Doğar'', eserinde kültürel ayrılık ve zayıflık ile birlikte tecrit ve yalnızlıktır konularına odaklanmakta. 'Silahlara Veda'' adlı roman, Hemingway'in en iyi başarısı olarak kabul edildiği gibi kendi hayatındaki ve mekanlarındaki acı dolu deneyimleri anlatılır. İnsan dayanışmasının yaratıcı gücü, Çanlar Kimin için Çalıyor'' eserinde anlatılıyor. Yazarın ''Yaşlı Adam ve Deniz'' eserinde ise kahraman ve toplumdan izole edilmiş yaşlı bir balıkçıdan bahsedilmektedir. McCullers eserlerinde melankoliyi açığa vururken, ilk öncülü olarak, sevginin insanı temel izolasyonundan kurtarabilecek tek güç olduğu sonucuna varmakta. Yazar tezini örneklemek için özel olarak tasarlanan karakterleri ve durumları kullanarak, aşkın hiçbir zaman tamamen karşılıklı olmadığını ve kaçınılmaz bir şekilde hayal kırıklıkları, yanlış anlaşılmalar ve zamanın aşınmasıyla canlandırıldığını açıklamaya çalışır. Aksine, Hemingway, konuyu incelik ve ima ile doğrudan izolasyon ve yalnızlık söylemiyle insan etkileşiminin karmaşıklığını yakalayacak şekilde eserlerinde işler.
Özet (Çeviri)
This study aims to analyse and compare Carson McCullers's and Ernest Hemingway's novels, specifically focusing on the themes of“isolation and loneliness”. It introduces biographies of both novelists and summaries of the novels which were selected to be analysed.“Isolation and Loneliness”are the general moods of the characters reflected in the novels of both novelists. McCullers's first novel The Heart Is a Lonely Hunter sees the sights of the spiritual isolation and loneliness of misfits and outcasts in a small town of the South U.S. Her second novel The Member of the Wedding depicts the opportunity in the phase of growth of loneliness and isolation, as her simplistic way of detailing with the protagonist Frankie. The Ballad of the Sad Cafe, the third novel which highlights the theme of loneliness and isolation is set in an isolated town in Georgia. Clock without Hands is much more complex than all the earlier novels. It is both in thematic conception and structural design that McCullers focuses on the internal conflict of her characters in the novel. Hemingway, on the other hand, shows the aspect of disillusionment, isolation and alienation in many different occasions in the novels. In The Sun Also Rises, three main characters deal with isolation and loneliness with both cultural separation and weakness. In the novel A Farewell to Arms, the writer uses painful experiences of his own life and places as it is regarded as Hemingway's best achievement. The creative force of human solidarity is revealed in For Whom the Bell Tolls. In The Old Man and the Sea, the protagonist is an old fisherman who is isolated from the society. While McCullers is revealing melancholy, as her initial premise, inferring that love is the only force capable of redeeming man from his essential isolation. She goes on to illustrate, using characters and situations specifically designed to exemplify her thesis, that love is never completely reciprocal and is inevitably beset by frustrations, misunderstandings, and the erosion of time. In contrast, Hemingway sees the issue in a way that captures the complexity of human interaction through subtlety and implication as well as direct discourse of isolation and loneliness. Key Words : Carson McCullers, Ernest Hemingway, Isolation, Loneliness, Alienation.