Türkiye'de gayrimenkul pazarlamasında elektronik pazaryeri modeli kullanımı ve sanal mağaza hizmet kalitesinin tüketicinin satın alma sürecine etkisi
The efect of electornical market place usage in real estate marketing and virtual market service quality over consumer purchase process in Turkey
  1. Tez No: 546908
  2. Yazar: BEHLÜL ERKAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DİCLE YURDAKUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: elektronik pazaryeri, gayrimenkul pazarlaması, tüketici satın alma davranışı, Electronic market place, real estate marketing, consumer purchase behavior
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Günümüzde küresel rekabetin her geçen gün daha da çetin bir hal aldığı işletme dünyasında sadece üretim işletmeleri değil hizmet işletmeleri de bu yapıdan etkilenmektedir. Hizmet sektörünün son yıllarda en çok gelişme gösteren örneklerinden olan gayrimenkul pazarlaması özellikle internetin işletmecilik faaliyetlerinin içerisinde kendine giderek daha fazla yer bulmaya başlamasının sonucunda önemli bir değişim içerisine girmiştir. Bu tez çalışmasında tüm işletmeler açısından kritik öneme sahip tüketici satın alma davranışı ile gayrimenkul pazarlamasında elektronik unsurların kullanılması arasındaki ilişki ve bu süreçlerin tüketicilerin satın alma davranışları üzerindeki etkisi araştırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Nowadays in the business world in which global competition becomes harder not only production companies but also service companies are influenced by this structure. Real estate marketing which can be named as the most progressing examples of service sector in recent years has become in a state of flux especially because of the fact that internet takes more part within business actions. In this thesis study the relation between the consumer purchase behavior which has a critical importance for all companies and the usage of electronic facts in real estate marketing and the influence of these processes over consumer purchase behavior are investigated.