Database migration processes and optimization using BSMS (bank staff management system)
Veri tabanı göçleme işlemleri ve BSMS kullanılan optimizasyon (banka personel yönetim sistemi)
  1. Tez No: 547593
  2. Yazar: HAWKAR HAMASALIH
  3. Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. MOHAMMED K.M. MADI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Veri Taşıma, DBMS, Veri Entegrasyonu, Veritabanı Taşıma Araçları, Data Migration, DBMS, Data Integration, Database Migration Tools
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Veritabanları temel olarak karmaşık verilere bağlı görevleri yerine getirmek ve bu görevleri gerçekleştirmek için tasarlanmış bir depolama teknolojisidir, veri bütünlüğü önemlidir. Pek çok şirket için, veritabanları kelimenin tam anlamıyla şirketin işinin elektronik bir temsilidir ve göç sırasında herhangi bir veri parçasını kaybeder ve kaybeder kabul edilemez. Verilerin taşınmasının çeşitli ticari nedenleri vardır, bunlardan bazıları arşivleme, veri depolama, yeni ortama, platformlara veya teknolojiye geçmedir. Veri tabanı geçişi, genellikle değerlendirme, veri tabanı şeması dönüşümü, veri geçişi ve işlevsel testi içeren karmaşık, çok fazlı bir işlemdir. Çevrimiçi İşlem İşleme (OLTP) veritabanları genellikle veri bütünlüğü sağlama, veri fazlalığını ortadan kaldırma ve kayıt kilitlemesini azaltma gibi görevleri yerine getirerek verimlilik için çok normalize edilir. Ancak bu veritabanı tasarım sistemi bize çok sayıda tablo sunar ve bu tabloların ve yabancı anahtar kısıtlamalarının her biri veri taşıma noktasında dikkate alınmalıdır. Ayrıca, geleneksel görevlerden farklı olarak veri taşıma işi için Kabul kriteri tamamen% 100'dür, çünkü hatalar veritabanlarında tolere edilmez ve kalite önemlidir. Bu tez, verilerin Paradox veritabanı adı verilen yavaş, verimsiz ve eski bir veritabanı platformundan, verileri başarıyla geçiren Oracle adı verilen çok daha gelişmiş bir veritabanına aktarılması sırasında ortaya çıkan zorlukları ve kaygıları göstermektedir. Herhangi bir tutarsızlık ve veri kaybı olmadan verileri hızlı bir şekilde alarak, bir sorgunun performansını iyileştirmek için indeksleme tekniği kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Databases are essentially a storage technology designed to handle complex data dependent tasks, and to perform these tasks, data-integrity is important. For many companies, their database is literally an electronic representation of the company's business and records and losing any bit of data during migration is unacceptable. There are several business reasons for moving data, some of these are archiving, data-warehousing, moving to new environment, platform, or technology. Database migration is a complex, multiphase process, which usually includes assessment, database schema conversion, data migration, and functional testing. Online Transaction Processing (OLTP) databases are usually much normalised for efficiency by performing tasks like providing data Integrity, eliminating data redundancy and lowering record locking. But this database design system presents us very numerous tables, and each of these tables and its foreign-key constraints must be accounted for at the point of data migration. Also, the Acceptance criterion for a data-movement job unlike conventional tasks is purely 100% because errors are not tolerated in databases and quality is important. This thesis demonstrates the challenges and considerations during the migration of data from a slow, inefficient and obsolete database-platform called Paradox database into a much more advanced database called Oracle that has successfully migrated the data. Indexing technique was used to improve the performance of a query by retrieving the data at a rapid speed without any inconsistency and loss of data.