Accounting of money transfer in the international banking system and Jordanian banking
Uluslararası bankacılık sisteminde para transferinin muhasebesi ve Ürdün bankacılığı
- Tez No: 547713
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜLYA BOYDAŞ HAZAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Banka havalesi, Kara para aklama, Uluslararası bankacılık, Bank transfer, Money laundering, Inter-banking
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bankalar, özellikle ticari bankalar, küresel rekabete, karmaşık finansal araçlara, birleşmelere ve küçülmeye neden olabilecek, kurumlar, özellikle de bankalar ve dış ticaretteki son gelişmeler nedeniyle riskli bir çalışma ortamı yaratabilecek çok çeşitli risklerle karşı karşıyadır. Bu nedenle, farklı ülkeler arasındaki ticaretin artması, bazı suçluların yasadışı fonları aklamak için bazı boşluklardan istifade etmeye başladıklarında, bu tür olayları azaltmak için hız, güvenilirlik, güvenlik ve maliyet açısından çeşitli para cinslerinin geliştirilmesi gerekiyordu. Dış ticaret, birçok uluslararası ekonominin seyrini etkilemede, ithalat yoluyla yerel olarak temin edilemeyen mal ve hizmetlere olan ihtiyacı köprüleyerek, fazla mal ve hizmetlerini ihracat faaliyeti yoluyla elden çıkarmalarını ve genellikle üretimi, gelirleri, istihdamı etkilemelerini sağlayarak önemli bir rol oynamaktadır. Ve finansal piyasalar. Uluslararası ve bölgesel ticaretin serbestleşmesi, dünya ülkeleri arasındaki etkileşimin artmasına katkıda bulunmuş ve ülkeler arasındaki çeşitli ekonomik yönleri üzerindeki etkilerini artıran emtia ve parasal akışların hacminde bir artışa yol açmıştır. Bu devletler, özellikle ekonomik verimlilik ve sosyal refah ile ilgili olarak. Aşağıdaki transfer sistemleri ortaya çıkmıştır: fon transferini kolaylaştırmak ve onları daha basit, hızlı ve güvenilir kılmak için SWIFT, EFT, RTGS ve bu sistemler şu anda dünyanın dört bir yanına dünyanın her yerine para transferi yapmak için temel sistemlerdir. İhracatçıların ve ithalatçıların haklarının sözde belgesel kredisi olarak görünmesini sağlamak, Araştırma Bu sistemler ayrı ayrı tanımlanmış ve her bir sistemin dezavantajlarına ve avantajlarına atıfta bulunulmuştur. Yurt dışına ve yurt dışından fon transferi dolandırıcılık, kara para aklama, terör finansmanı ve ulusal ekonomi üzerindeki etki için fırsatların artmasına yol açmaktadır. Kara para aklama, meşru yatırım kanallarındaki yasa dışı işlemlerden kaynaklanan paranın geri dönüşümü, bu fonların asıl kaynağını gizlemek ve meşru bir kaynaktan alınmış gibi görünmektir. Kara para aklama, ekonomik durgunluğa yol açmakta ve Konsey'in toplam açığını artıran, bütçe açığını artıran, dış borçlanmayı artıran, yüksek faiz oranlarını, düşük üretim kapasitesini, satın alma gücünü azaltan ve enflasyonu artıran GSYİH büyüme oranlarını düşürmüştür.
Özet (Çeviri)
The banks, especially commercial banks, face a huge array of risks that can be caused by global competition, complex financial instruments, and mergers and downsizing, creating a risky operating environment for institutions, especially banks, and because of recent developments in foreign trade. And thus increase the trade exchange between different countries began some criminals to exploit some gaps to launder illegal funds had to be developed types of remittances in terms of speed, reliability, safety, and cost to reduce such phenomena. Foreign trade plays an important role in influencing the course of most international economies by bridging the need for goods and services not available locally through imports, enabling them to dispose of their surplus goods and services through export activity, and generally affecting production, income, employment, and financial markets. The liberalization of international and regional trade has contributed to the increase in the level of interaction between countries of the world and has led to an increase in the volume of commodity and monetary flows between States, which has increased their impact on the various economic aspects of these States, particularly with regard to economic efficiency and social welfare. The following transfer systems have emerged: SWIFT, EFT, RTGS to facilitate the transfer of funds and make them more simple, fast and reliable, and these systems are the basic systems for the transfer of money around the world at the present time, and to ensure the rights of exporters and importers appeared so-called documentary credit, Research These systems were described separately and referred to the disadvantages and advantages of each system. The transfer of funds to and from abroad leads to increased opportunities for fraud, money laundering, terrorism financing and impact on the national economy. Money laundering is the recycling of money resulting from illegal acts in legitimate investment channels, to hide the real source of these funds and to look like they were generated from a legitimate source. Money laundering leads to economic stagnation and reduced GDP growth rates, which increases the total deficit of the Council, increases deficit payments, increases external indebtedness, high-interest rates, low production capacity, declining purchasing power, and rising inflation.