Bekir Küçükay'ın 'Klasik Gitar İçin Başlangıç Metodu' nun hedef, hedef davranış ve içerik yönünden incelenmesi
  1. Tez No: 55042
  2. Yazar: SÜLEYMAN TARMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ UÇAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Gitar, Çalgı Eğitimi, Müzik Eğitimi.Öğretim Programı, Müzik, Guitar, Instrument Training, Music Education, Curriculum, Music Number of
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
BEKİR KÜÇÜKAY'IN“KLASİK GİTAR İÇİN BAŞLANGIÇ METODITNUN HEDEF, HEDEF DAVRANIŞ ve İÇERİK YÖNÜNDEN İNCELENMESİ (Yüksek Lisans Tezi) Süleyman TARMAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ocak 1996 OZ Bu araştırmada Bekir KÜÇÜKAY'ın ”Klasik Gitar İçin Başlangıç Metodu“ hedef, hedef davranış ve içerik yönünden incelenmiştir. Bu amaçla, Metod'un daha çok hangi hedefleri gerçekleştirmeye yönelik olduğu, bu hedeflerin hangi örtük kritik davranışları kapsadığı ve bu hedef ve hedef davranışların daha çok hangi ünite ve konularla ilişkili olabileceği ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Araştırma için bu Metod'un seçilmiş olmasında, Metod'un kapsam yönünden öğretim programına ilişkin öğeler içeriyor görünmesi, halen ders kitabı olarak kullanılıyor olması ve gitar öğretimine I. konum yerine VE. konumdan başlıyor olması önemli bir etken olmuştur. Araştırma için gerekli veriler, melodik çalışmaların ve Metod'un tümünün ”metod çözümleme“ yöntemi ile incelenmesi ile elde edilmiştir. Verilerin çözümlenmesinde ise ”Çağdaş Öğretim Programı" modeli esas alınmıştır. Bulgulardan elde edilen sonuçlara göre Metod' ta örtülü olarak toplam 5 ünite, 19 konu, 20 hedef ve 85 hedef davranışın kapsandığı saptanmıştır. Bu araştırmadan elde edilen bulgulardan, gitar öğretim programlarım hazırlama veya geliştirme çalışmalarında faydalanılabilir. Bu tip araştırmaların diğer çalgı metodlarına yönelik olarak da yapılmasında yarar görülmektedir. Bilim Kodu : 5000019
Özet (Çeviri)
A RESEARCH ON THE“INTRODUCTORY METHOD FOR CLASSICAL GUITAR”OF BEKİR KÜÇÜKAY ACCORDING TO TARGET, TARGET BEHAVIOUR AND CONTENT (Thessis For Master Degree) Süleyman TARMAN GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCES January 1996 ABSTRACT In this study the introductory method for Classical Guitar of Bekir KÜÇÜKAY is examined according to target, target behaviour and content. To which targets the Method is related, which secret critical behaviours these targets include, with which units and subjects these targets and target behaviours are related was the aim of this study. The subject of the thesis was selected because the Method seems to include some points related to the educational program according to the contents, it is still being used as the study material and begins the guitar education from the VII. position instead of I. All the data's needed for the research were obtained with the study of melodius studies and whole Method with the Method of“method solution”. In the data solution“Modern Education Program”was taken as the basis. From the results it was seen that a total of 5 units, 19 subjects, 20 targets and 85 target behaviours were included. The results of this research can be used in the preparation and development studies of guitar education programs. It would be useful to make such researches in the other instrument methods as well. Science Code: 5000019