Türkiye'de crambinae (pyralidae) türlerine ait faunistik bir veri tabanı oluşturulması üzerine araştırmalar
  1. Tez No: 55057
  2. Yazar: RIZA ERBASAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. AHMET ÖMER KOÇAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Crambinae, Fauna, Türkiye, Bibliyografya. **, Crambinae, Fauna, Turkey, Bibliography
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 36
Özet
ÖZET Bu çalışmada, Türkiye'nin Crambinae altfamilyasına ait faunistik kayıtlar toplanmıştır. Türkiye'nin Crambinae faunasına dair toplam olarak 56 yayın incelenmiştir. Türkiye'den bilinen 79 türe bağlı yaklaşık 300 kayıt, tam bilimsel isimleri, yazar, yayın tarihi referanslar ve türlerin bulunduğu lokalitelerle birlikte sistematik olarak düzenlenmiştir. Dört kayıt, taksonomik belirsizliklerinden ötürü tartışılmış ve Türkiye'nin Crambinae listesinin dışında tutulmuştur. Vilayetler olarak, Ankara ve Maraş Türkiye'de en iyi araştırılmıştır: Toplam olarak 45 vilayetin Crambinae faunası literatürde hala bilinmemektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this work, faunistical records of the subfamily Crambinae of Turkey have been compiled. Totally 56 publications regarding the fauna of Crambinae of Turkey have been examined. About 300 records belonging to 79 species, known from Turkey, have been arranged systematically, with full scientific names, author, date of publications, references and the localities, where the species were found. Four records, due to their taxonomic indistinctness have been discussed and excluded from the Turkish list of the Crambinae. Provincially, Ankara and Maraş are the best investigated provinces in Turkey regarding the Crambinae fauna. The Crambinae fauna of totally 45 provinces are still unknown in the literature.